Δευτέρα, 06/02/2023 | 18:59

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – Στο γαϊτανάκι των απειλών η Τουρκία είναι μόνη

179 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/09/2022, 11:39 πμ | 0 σχόλια

Με μηνύματα στην Τουρκία και στην κλιμακούμενη ρητορική των τελευταίων ημερών έκλεισε την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις «κόκκινες γραμμές της», όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον Τουρκικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας. Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα συνεχίσει η κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα σε εθνικό επίπεδο κατά της ακρίβειας αλλά πρόσθεσε ακόμα ότι πρέπει η Ευρώπη να κινηθεί πιο άμεσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες που ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα