Τετάρτη, 17/04/2024 | 00:33

Κώστας Μπάρκας: Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία για τις εκκρεμείς συντάξεις

359 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/09/2022, 10:48 πμ | 0 σχόλια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν σαράντα εννέα (49) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ύστερα από πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Χαλκιδικής, Κυριακής Μάλαμα, σε σχέση με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που αναμένουν την σύνταξη τους.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, παρατηρείται αδιέξοδο στην έκδοση νέων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, ενώ συνταξιούχοι καταγγέλλουν αδιαφάνεια σε σχέση με την σειρά προτεραιότητας εξέτασης των αιτήσεων συνταξιοδότησης, αλλά και κωλυσιεργίες με τις συντάξεις “εμπιστοσύνης”.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ότι ακόμα αναμένουν την έκδοση κύριας σύνταξης συνταξιούχοι του δημοσίου με αίτηση πρωτοκολλημένη μέσα στο 2020, ενώ την ίδια στιγμή καμία επιτάχυνση της διαδικασίας δεν φαίνεται να έχει προκύψει με τις συντάξεις “εμπιστοσύνης”, οι οποίες υποτίθεται ότι θα εκδίδονταν, σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, με διαδικασίες “fast track”. Ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολυετή εξουθενωτική αναμονή.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό Εργασίας να απαντήσει συγκεκριμένα, πόσες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριας σύνταξη αυτή τη στιγμή και ποια έτη αφορούν. Δεύτερον, πόσες συντάξεις “εμπιστοσύνης” έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα κι αν υπάρχει έλεγχος σε σχέση με την τήρηση της σειράς εξέτασης των φακέλων των αιτήσεων συνταξιοδότησης και πως διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα