Παρασκευή, 21/06/2024 | 19:13

Ανδρέας Κτενάς: «Δημιουργούμε έναν νέο χώρο πολιτισμού, τέχνης και γραμμάτων, που τόσο έχει ανάγκη η Λευκάδα μας»

306 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/09/2022, 3:31 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Δημιουργούμε έναν νέο χώρο πολιτισμού, τέχνης και γραμμάτων, που τόσο έχει ανάγκη η Λευκάδα μας» – Υπογράφηκε η Σύμβαση για το Πολιτιστικό Κέντρο προϋπολογισμού 230.000 ευρώ μέσω του έργου TACTICAL TOURISM του Interreg Ελλάδα-Αλβανία

Ένα νέο χώρο εκδηλώσεων και πολιτισμού αποκτά η Πόλη της Λευκάδας καθώς υπογράφηκε (17/8/2022) η Σύμβαση του έργου «Αναπαλαίωση – Ανακαίνιση Αποθήκης Π.Ε. Λευκάδας για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο του Αναδόχου.

«Με την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη του νέου έργου, η εγκαταλελειμμένη αποθήκη της Περιφέρειας, στην παλαιά πόλη της Λευκάδας, θα μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό χώρο πολιτισμού, τέχνης και γραμμάτων, που τόσο έχουμε ανάγκη στο νησί. Δημιουργούμε ένα νέο σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκάδας.

Η Λευκάδα παράγει πολιτισμό και η Περιφερειακή Αρχή τον προάγει με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού των ποιητών. Ο Πολιτισμός της Λευκάδας αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα βασικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματά μας και θα συνεχίσουμε να τον διαφυλάττουμε και να επενδύουμε σε αυτόν και στο μέλλον» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο αφορά την ενίσχυση και μετατροπή του παλαιού υφιστάμενου κτίσματος ώστε να εξυπηρετεί πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως ομιλίες, προβολές, μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, κλπ. Περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης της στατικότητας του κτιρίου, αντικατάστασης της παλαιάς στέγης, διαμόρφωσης παταριού, αποκατάστασης της τοιχοποιίας, ανακατασκευής των δαπέδων, αντικατάστασης κουφωμάτων, διαμόρφωσης χώρων υγιεινής για το κοινό και για ΑμεΑ, ανακατασκευής των υδραυλικών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, βαψίματα, κλπ.

Το έργο «Αναπαλαίωση – Ανακαίνιση Αποθήκης Π.Ε. Λευκάδας για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο TACTICAL TOURISM – Targeted actions for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, cultural and natural assets encouraging tourism, in the entire GR-AL cross-border area (Στοχευμένες δράσεις για τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών αγαθών που ενθαρρύνουν τον τουρισμό, σε ολόκληρη τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ E.E.

Στο έργο TACTICAl TOURISM συμμετέχουν συνολικά 6 εταίροι από Ελλάδα και Aλβανία, και συγκεκριμένα:
Περιφερειακό Συμβούλιο Αργυροκάστρου (επικεφαλής εταίρος)
Περιφερειακό Συμβούλιο Μπερατίου
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφέρεια Ηπείρου
Υπουργείο Πολιτισμού / Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα