Τρίτη, 19/03/2024 | 13:17

Ξεκίνησαν οι εργασίες παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης

1178 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/08/2022, 3:25 μμ | 0 σχόλια
Ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Αυγούστου  οι εργασίες παράκαμψης της Νικόπολης ενός έργου που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή και “ανοίγει” τον δρόμο για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στην UNESCO.
Είχε προηγηθεί η εγκατάσταση του εργολάβου και η προετοιμασία για την έναρξη των εργασιών ο προϋπολογισμός των οποίων υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του κύριου οδικού άξονα που χωροθετείται από τον κόμβο Ακρίβη έως τον κόμβο Μονολιθίου( (με κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων στη συμβολή της οδού με την εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων και στη συμβολή με την εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας) καθώς και της κύριας οδικής αρτηρίας ΒΙΠΕ από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου έως τον κυκλικό κόμβο πλησίον του οικισμού Μύτικα.
Στο ενδιάμεσο προβλέπονται δύο ακόμη ισόπεδοι κόμβοι, ενώ επί της παραλιακής οδού θα διαμορφωθεί ο ανισόπεδος κόμβος Μύτικα. Η οδική αρτηρία θα είναι τυπικής διατομής τύπου τετράιχνης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριζόμενη νησίδα, με πρόβλεψη παράπλευρου δικτύου εξυπηρέτησης διπλής κατεύθυνσης.
Επίσης θα βελτιωθούν τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά συστήματα ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργικότητα του οδικού συστήματος της περιοχής ενώ θα κατασκευαστούν και όλα τα συνοδά έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης και διευθέτησης όμβριων υδάτων, φωτισμού κόμβων και οδών, εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης, σήμανσης και ασφάλισης οδών.
Τέλος περιλαμβάνονται και μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, οπτικών ινών και ΔΕΥΑΠ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα