Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:36

Με τρεις μοναδικές εκδηλώσεις ο Δήμος Πρέβεζας αποχαιρετά τον Αύγουστο

643 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/08/2022, 10:43 μμ | 0 σχόλια

Με τρεις μοναδικές εκδηλώσεις Δήμος Πρέβεζας αποχαιρετά τον Αύγουστο. Μεγάλο λαϊκό γλέντι, λευκή νύχτα και μουσική βραδιά με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν το Σάββατο στην Πρέβεζα και να ολοκληρώνονται τη Δευτέρα στη Δημοτική Ενότητα Λούρου. Μιλώντας στη Δημοτική ραδιοφωνία και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αναφέρθηκε στη γιορτή της σαρδέλας που θα γίνει την Κυριακή 28 Αυγούστου στο λιμάνι της Πρέβεζας, τονίζοντας πως γιορτάζουμε και φέτος τη Σαρδέλα μετά από δύο χρόνια που τη στερηθήκαμε λόγω της πανδημίας, Μια γιορτή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Αμβρακικό και με τη ζωή και την παράδοση της Πρέβεζας. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για γνήσιο λαϊκό πανηγύρι με Πρεβεζάνικο χρώμα, που οι ρίζες του χάνονται στο χρόνο και αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ο κ. Γεωργάκος σημείωσε ότι για εξυπηρετηθούν δημότες και επισκέπτες ο χώρος στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα θα είναι ανοικτός ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, ενώ τους οδηγούς θα εξυπηρετεί και ο χώρος δίπλα από το πάρκινγκ από το Λούνα παρκ μέχρι τη Μαρίνα.
Μια μέρα νωρίτερα είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας επιστρέφει η Λευκή Νύχτα η μεγάλη εμπορική γιορτή της Πρέβεζας και σημείωσε ότι στόχος όλων είναι να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στα εμπορικά καταστήματα , να δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές, και φυσικά ο κόσμος που θα βρεθεί στην πόλη μας να διασκεδάσει.
Τέλος τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Λούρου η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” και το Χορευτικό Τμήμα θα παρουσιάσουν την επιτυχημένη εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή “Τα έμμορφα τραγούδια μας” . Ο κ. Γεωργάκος σημείωσε ότι το φεστιβάλ πολιτισμού της Πρέβεζας θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο προσφέροντας μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα