Παρασκευή, 26/04/2024 | 02:12

Με επιτυχία έπεσε η “αυλαία” στις καλοκαιρινές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας

430 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/08/2022, 12:14 μμ | 0 σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας που περιλαμβάνονταν στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2022 με κεντρικό σύνθημα “Διαδρομές ανάγνωσης…άκουσε, δες, μάθε, γέλα”.
Σύμφωνα με τον απολογισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μέσα σε διάστημα 2 μηνών πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18 δράσεις με συμμετοχή δεκάδων παιδιών.
Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν ήταν “Τα Ψηλά Βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και “ζωντανό”. Οι δράσεις συνδέονταν με ένα απόσπασμα το οποίο λειτουργούσε ως γέφυρα σύνδεσης με τη νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία.
Οι δραστηριότητες αφορούσαν σε παιχνίδια που υλοποιήθηκαν στο ισόγειο της Θεοφανείου Σχολής -όπου πρόκειται να μεταφερθεί η παιδική βιβλιοθήκη- βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο αποτέλεσε και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που συμμετείχαν. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, χνουδωτές διαδρομές κ.ά.

Πολύτιμη ήταν – όπως πάντα – η συμβολή και η βοήθεια των εμψυχωτών και των εθελοντών μας στην πραγματοποίηση των δράσεων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά τους εμψυχωτές: Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου, Χριστίνα Κούκια, Κατερίνα Κτενά, Αλεξάνδρα Κωστάκη και Μάρθα Μπάκα και τους εθελοντές Γεωργία Αρμύρα, Ανδριάννα Καλαμπόγια, Κωνσταντίνο Κανταρέλη, Σοφία Παπαγεωργίου, Σταμάτα Σταματέλου, Ευγενία Συγκούνα και Ελένη Τσαλικίδη καθώς και τον Σταύρο Φλούδα για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας & Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης.
Επίσης ευχαριστεί όλους τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν στην καλοκαιρινή εκστρατεία, ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα