Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:46

“Λευκή Νύχτα”-“Γιορτή σαρδέλας”: Όλα έτοιμα για τις μεγάλες γιορτές της Πρέβεζας

577 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/08/2022, 8:57 πμ | 0 σχόλια

Μετά από δύο χρόνια καραντίνας η “Λευκή Νύχτα” επιστρέφει στην πόλη της Πρέβεζας και είναι μια προσπάθεια του εμπορικού συλλόγου του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας, του συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και είναι βεβαίως υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας.

Όλα στην Πρέβεζα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και η “Λευκή Νύχτα” θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Πρέβεζα το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας θα μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά με μεγάλες προσφορές σε πολλά προϊόντα και εκπτώσεις της τάξεως του 40% αλλά και του 50% που θα ωφελήσουν και την τοπική αγορά αλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της Πρέβεζας.

Η “Λευκή Νύχτα” στην Πρέβεζα το Σάββατο 27 Αυγούστου θα είναι μια πραγματική γιορτή με μεγάλες προσφορές, εκδηλώσεις, δώρα, εκπλήξεις και πολύ μουσική.

Την παρουσίαση της “Λευκής Νύχτας” φέτος θα πραγματοποιήσει ο γνωστός καλλιτέχνης-μίμος Διονύσης Ζάχος.

Για τη “Λευκή Νύχτα” στην Πρέβεζα είναι σχεδόν όλα έτοιμα και η πόλη το Σάββατο 27 Αυγούστου θα μπει σε σε ρυθμούς εορτασμού με μουσικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το γιορτινό κλίμα δε σταματά για τη νύφη του Αμβρακικού, αφού την αμέσως επόμενη ημέρα, την Κυριακή δηλαδή 28 Αυγούστου πραγματοποιείται η γιορτή της σαρδέλας, μια γιορτή που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης της Πρέβεζας.

Η γιορτή (που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία για περισσότερο από μισό αιώνα) αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το επάγγελμα των αλιέων, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας .

Το έδεσμα που κυριαρχεί είναι η σαρδέλα Αμβρακικού στα κάρβουνα συνοδεία κηπευτικών προιόντων από την Πρέβεζα καθώς και άφθονου δωρεάν κρασιού. Ντελίριο ενθουσιασμού επικρατεί και για τη γιορτή της σαρδέλας με χιλιάδες κόσμου να θέλει να ζήσει ξανά αυτή τη λαϊκή γιορτή.

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πρέβεζα!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα