Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:30

Θεσπρωτία: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου μπούφου

368 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/08/2022, 2:08 μμ | 0 σχόλια

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου μπούφου στην Εγνατία Οδό.
Το πουλί εντόπισαν διερχόμενοι οδηγοί τραυματισμένο, αδύναμο να πετάξει στη σήραγγα της Μακρυχώρας στη Θεσπρωτία, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγύστου, στη συνέχεια ειδοποίησαν την Εγνατία, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ., οι δασοφύλακες κατάφεραν να προσεγγίσουν το τραυματισμένο πτηνό και το μετέφεραν στη Διεύθυνση Δασών, από όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τροφή, θα ξεκινήσει το ταξίδι του για την Αθήνα και τoν Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Anima, ο οποίος δέχτηκε να το περιθάλψει εως ότου να είναι ικανό να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.
Ο μπούφος είναι το μεγαλύτερο είδος κουκουβάγιας στον κόσμο. Ο Ευρασιατικός μπούφος (είδος B. bubo, αγγλ. eagle owl, γαλλ. grand duc) χαρακτηρίζεται από μεγάλο μέγεθος (μήκος 66-71 εκατοστόμετρα), από 2 θυσάνους φτερών στα αυτιά και από μεγάλα πορτοκαλί μάτια. Το φτέρωμά του είναι ξανθοκάστανο ως κιτρινόμαυρο, με καφέ κηλίδες, πιο ανοιχτόχρωμο στο κάτω μέρος. Ζει μοναχικός και φωλιάζει σε σχισμές βράχων, κουφάλες δέντρων, θάμνους και εγκαταλελειμμένες φωλιές αρπαχτικών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα