Παρασκευή, 19/04/2024 | 07:42

Η σαρδέλα είχε την τιμητική της στην Πρέβεζα-Πλήθος κόσμου στη γιορτή

734 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/08/2022, 12:03 μμ | 0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα.Το παραδοσιακό πανηγύρι που εδώ και πέντε τουλάχιστον δεκαετίες αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη, αποτέλεσε και φέτος πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες που απόλαυσαν σαρδέλα στα κάρβουνα, σαλάτα, κρασί, χορό και τραγούδι μέχρι το πρωί. Η προετοιμασία από τον Δήμο της Πρέβεζας είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες και το πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου μετατράπηκε σε μια υπαίθρια ψησταριά με τους επισκέπτες να περιμένουν υπομονετικά για ώρα στην “ουρά” προκειμένου να γευτούν ένα από τα πιο γνωστά εδέσματα της περιοχής.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ο οποίος δήλωσε πολύ χαρούμενος που οι υγειονομικές συνθήκες επέτρεψαν την διεξαγωγή της γιορτής μετά από δύο χρόνια απουσίας ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του δήμου, τους εθελοντές κι όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίησή της.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε ότι η αλιεία της σαρδέλας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική οικονομία και αναδεικνύει τον “πλούτο” που κρύβει η θάλασσα που περιβάλλει την περιοχή μας.


Ο κ. Γεωργάκος έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το γλέντι που περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας και την ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και την Μαρίνα Μανωλάκου με τους συνεργάτες της σε αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, οι αντιδήμαρχοι Λούρου και Ζαλόγγου Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου και πλήθος κόσμου που διασκέδασε μέχρι το πρωί.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα