Τρίτη, 16/04/2024 | 19:39

Ηγουμενίτσα: Οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν κρύπτες με λαθραία τσιγάρα σε όχημα

402 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/08/2022, 9:31 πμ | 0 σχόλια

Το Ι.Χ. κατασχέθηκε, όπως και τα λαθραία τσιγάρα για τα οποία το ποσό των διαφυγόντων φόρων και δασμών υπολογίστηκε σε 5.180,08 ευρώ

Όσο αριστοτεχνικά κατασκευασμένες κι αν ήταν οι ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο δάπεδο του Ι.Χ. που επέβαιναν τρεις αλλοδαποί ταξιδιώτες, το λαθραίο περιεχόμενό τους ήταν αδύνατο να μην εντοπιστεί όταν το όχημα σαρώθηκε από τις ακτίνες της κινητής μονάδας X-RAY του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Οι αλλοδαποί έφτασαν στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού με το όχημα που οδηγούσε ένας 37χρονος και επέβαιναν ένας 41χρονος και ένας 42χρονος με σκοπό να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής με προορισμό την Ιταλία. Όμως, κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν οι κρύπτες κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα και στα πλαϊνά της θέσης του οδηγού, όπου ήταν κρυμμένα 1.223 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης, τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν στο εξωτερικό.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, όπως και τα λαθραία τσιγάρα για τα οποία το ποσό των διαφυγόντων φόρων και δασμών υπολογίστηκε σε 5.180,08 ευρώ. Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα