Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:53

Εντολή του Δημάρχου Λευκάδας να σβήσουν τα φώτα, για να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους τα χελωνάκια

612 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/08/2022, 9:38 πμ | 0 σχόλια

Την ευαισθησία του στο ζήτημα της προστασίας της χελώνας Καρέτα-Καρέτα έδειξε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός.
Μια μεγάλη φωλιά με δεκάδες χελωνάκια careta – careta εντοπίσθηκε από τους εθελοντές το βραδάκι της Τρίτης 16 Αυγούστου στον Αη Γιάννη και συγκεκριμένα μπροστά από το cafe Aramos όπως μας ενημερώνει το lefkadapress.gr. Τα χελωνάκια κατευθύνθηκαν προς την θάλασσα , οι εθελοντές οριοθέτησαν την φωλιά και ο δήμαρχος, Χ. Καλός, ενημερώθηκε την ώρα που παρακολουθούσε την βαρκαρόλα ότι πρέπει να σβήσουν τα μεγάλα φώτα του δήμου , όπως και πέρυσι το έκανε άλλωστε, για να μην χάνουν τον προσανατολισμό τους τα χελωνάκια που μόλις είχαν εμφανιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ιδιοκτήτης του cafe Aramos που έχει στην παραλία ξαπλώστρες συνεργάσθηκε με τους εθελοντές και βοήθησε πολύ ώστε να οριοθετηθεί η φωλιά και να ενημερώνει αύριο τους πελάτες του ώστε να είναι προσεκτικοί… Είναι η εποχή που τα χελωνάκια βγαίνουν από τις φωλιές με κατεύθυνση τη θάλασσα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αη Γιάννη θα πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί…

ΠΗΓΗ-φώτος: Lefkadapress.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα