Πέμπτη, 18/04/2024 | 20:16

Γιορτή σαρδέλας: Και απόψε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πρέβεζα

745 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/08/2022, 10:47 πμ | 0 σχόλια

Η “Λευκή Νύχτα” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 27 Αυγούστου, αφού πλήθος κόσμου από διάφορες γωνιές της χώρας κατέκλυσε τη νύφη του Αμβρακικού την Πρέβεζα, βιώνοντας μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή βραδιά, απόψε όμως υπάρχει συνέχεια με την μεγάλη παραδοσιακή γιορτή της σαρδέλας.

Η «Γιορτή της Σαρδέλας» το παραδοσιακό αγαπημένο πανηγύρι που αναδεικνύει την παράδοση της Πρέβεζας στην αλιεία και τον θαλάσσιο «πλούτο» του
Αμβρακικού Κόλπου θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Πρέβεζας την Κυριακή 28 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης και ώρα έναρξης 21:00.

Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση με ανοιχτή πρόσκληση για όλους.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα,
σαλάτα με κηπευτικά της περιοχής μας και άφθονο κρασί , να τραγουδήσουν και
να χορέψουν μέχρι το πρωί.

Η ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι θα
«ταξιδέψουν» το κοινό στους αγαπημένους μουσικούς δρόμους της παράδοσης ενώ η Μαρίνα Μανωλάκου θα ερμηνεύσει τα πιο γνωστά λαϊκά τραγούδια.

Την όμορφη βραδιά θα πλαισιώσει το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας
παρουσιάζοντας χορούς και δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της μεγαλύτερης
γιορτής της πόλης της Πρέβεζας.

Για τους χώρους στάθμευσης και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναφορικά με τη γιορτή της σαρδέλας, ο Δήμος Πρέβεζας έβγαλε την ακόλουθη ενημέρωση-ανακοίνωση:

Το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα χώρος στάθμευσης αλλά και ο χώρος στο Λιμάνι προς το Λούνα Παρκ και πίσω από τη Μαρίνα στην Πρέβεζα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την «Γιορτή της Σαρδέλας»
O Δήμος Πρέβεζας ενημερώνει ότι ο χώρος του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα θα είναι ανοικτός προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων, ενώ αυτοκίνητα μπορούν να σταθμεύουν και στο χώρο το Λιμανιού προς το Λούνα Παρκ και πίσω από τη Μαρίνα.
Ζητάμε την κατανόηση για την ταλαιπωρία και τη συνεργασία όλων για την όσο το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή της μεγαλύτερης γιορτής του καλοκαιριού στην Πρέβεζα που είναι η «Γιορτή της Σαρδέλας».
Επίσης υπενθυμίζεται ότι σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει το Λιμεναρχείο Πρέβεζας σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Κυριακή 28 Αυγούστου, λόγω της Γιορτής της Σαρδέλας που θα πραγματοποιηθεί στο παρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου.
Ειδικότερα:
1) Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων επί του χώρου στάθμευσης της πλατείας Ανδρούτσου από ώρα 07:00 της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022 και μέχρι πέρας της Γιορτής της Σαρδέλας .
2) Από ώρα 19:00 έως πέρας της εκδήλωσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Σπηλιάδου, ενώ στο ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οχήματα θα εκτρέπονται στην οδό Αλεξανδρουπόλεως.
3) Οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ) θα διευκολύνονται άμεσα με τις υποδείξεις οργάνων της Υπηρεσίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα