Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:15

Γεμάτος εμπειρίες επιστρέφει από τη Στοκχόλμη Σουηδίας ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος

626 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/08/2022, 7:59 πμ | 0 σχόλια

Για μένα είναι από τις πόλεις του κόσμου που λατρεύω μαζί με το Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι. Εκεί άνοιξα τα μάτια μου για πρώτη φορά στη ζωή και αντίκρισα τον κόσμο. Εκεί γεννηθήκαμε για να ακριβολογώ κι εγώ και τα αδέρφια μου, στη Στοκχόλμη Σουηδίας.

Συνδυάζοντας ένα ενοδοικογενειακό θέμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος πραγματοποίησε ένα ολιγοήμερο ταξίδι στη Στοκχόλμη Σουηδίας και με αφορμή το ταξίδι είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής ομογένειας στη Σουηδία, αλλά και θεσμικούς παράγοντες της Στοκχόλμης σε ανεπίσημο επίπεδο.

Διαφορετικά συστήματα υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση σε χώρες της Βορείου Ευρώπης, διαφορετικά στη χώρα μας, επί παραδείγματι στην Ελλάδα έχουμε φορολογούμενους πολίτες, ενώ σε χώρες της Βορείου Ευρώπης φορολογούμενους δημότες. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι τα έσοδα των εκεί οικονομικών υπηρεσιών των δήμων, διατίθενται αποκλειστικά, για έργα, παρεμβάσεις και ανάγκες των ίδιων των δήμων που φορολογούν τους δημότες τους.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δεν επιστρέφει γεμάτος εμπειρίες απλά από ένα ταξίδι σε μια πολύ όμορφη πρωτεύουσα, αλλά ακόμα και για έργα και παρεμβάσεις στην καθημερινότητα και όχι μόνο, ρώτησε και άντλησε πληροφορίες, εξετάζοντας πόσο εφικτό είναι να εφαρμοστούν και να τεθούν σε ισχύ και στον δήμο Πρέβεζας.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Γεωργάκος επιστρέφει από τη Στοκχόλμη Σουηδίας στην Πρέβεζα, γεμάτος εμπειρίες κι αν δείτε -αφού πηγαίνει πρωί και φεύγει αργά το απόγευμα από το δημαρχείο κατά την προσφιλή του τακτική- να φεύγει… ξημερώματα από το Δημαρχείο, θα φταίει το ταξίδι στη Στοκχόλμη που του άνοιξε καινούργιους ορίζοντες και φυσικά για τον Δήμο Πρέβεζας καινούργιες προκλήσεις και προοπτικές…

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα