Τρίτη, 16/04/2024 | 11:07

Έγκλημα στην Άρτα: Πώς πείστηκε να παραδοθεί ο 29χρονος – Η επικοινωνία με τα αδέλφια του

622 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/08/2022, 1:16 μμ | 0 σχόλια

Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του και πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του στην Άρτα, στην περιοχή Αστροχώρι.

Ο δράστης πήρε τηλέφωνο στις 8.30 το πρωί στην Αστυνομία και ανέφερε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Μάλιστα, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως τηλεφώνησε στον ίδιο τον Διοικητή Ασφαλείας και του είπε “έλα να με συναντήσεις”. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν είναι οπλισμένος και εκείνος απάντησε αρνητικά. Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο 29χρονος μετά το έγκλημα διέφυγε στο βουνό για να μην συλληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο όμως είχε κλειστό, για να μην εντοπίσουν οι Αρχές το σήμα του. Το άνοιγε όμως κατά διαστήματα, προκειμένου να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα αδέλφια του, τα οποία είχαν μεταβεί από την Αθήνα στην Άρτα και επικοινωνούσαν μαζί του, τον έπεισαν να παραδοθεί. “Με πίεσαν τα αδέλφια μου” ανέφερε ο ίδιος.

Ο δράστης όταν συνελήφθη δεν είχε μαζί το όπλο που χρησιμοποίησε, καθώς, όπως υποστήριξε, το πέταξε κάπου την ώρα που έφυγε από το χωριό μετά τη δολοφονία. “Ήμουν θολωμένος, δεν ήξερα πού να πάω και τι να κάνω. Πέταξα το όπλο και έφυγα στο βουνό” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Ο ίδιος τα ρίχνει στον πεθερό του. “Εγώ δεν έκανα κάτι, άρχισε να με βρίζει ο πεθερός μου και θόλωσα”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος και όπως είπε μέσω του δικηγόρου του, «ήταν η κακιά στιγμή». Ισχυρίστηκε ότι θόλωσε και ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Αστυνομικές πηγές πάντως αναφέρουν στο enikos.gr ότι δεν έχει ζητήσει έως τώρα συγγνώμη. Κάποια στιγμή μόνο, όταν οι αστυνομικοί του εξήγησαν τι προβλέπει ο νόμος, φέρεται να είπε με σκυμμένο το κεφάλι: “Μακάρι να μην το είχα κάνει”.

ΠΗΓΗ-φωτό: enikos.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα