Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:36

Το μεγάλο πρόβλημα και το έργο που μπορεί να αφήσει εποχή από τη Δημοτική αρχή Πρέβεζας

732 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/08/2022, 12:58 μμ | 0 σχόλια

Πάρα πολύ σημαντικές και αναγκαίες είναι και οι διανοίξεις δρόμων και οι ασφαλτοστρώσεις και η έμφαση στην καθαριότητα, όμως υπάρχουν και ζητήματα που δεν ισχυρίζομαι ότι διαφεύγουν της προσοχής της δημοτικής αρχής Πρέβεζας, όμως θα πρέπει να τεθούν κατά την ταπεινή μου άποψη, σε προτεραιότητα.

Το τελευταίο διάστημα πέφτουν κομμάτια από Ευκάλυπτους στην περιοχή της Κυανής Ακτής της Πρέβεζας και οι λουόμενοι εκεί αυτό το φαινόμενο το βλέπουν σε καθημερινή βάση.

Επί σειρά ετών γράφω για την αναγκαιότητα για δενδροφυστεύσεις στην Πρέβεζα.

Όταν εγώ και η παρέα μου πριν πολλά χρόνια μιλούσαμε και αναλύαμε το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” και την “κλιματική αλλαγή” υπήρξε μερίδα κόσμου που μας χαρακτήριζε “Κουλτουριάρηδες” και τα σχετικά.

Στην Πρέβεζα του 2022 έχουν μείνει στην Κυανή Ακτή οι ευκάλυπτοι αυτοί που συμπολίτες μας φύτευσαν τη δεκαετία του 60 και τους ευχαριστούμε θερμά και θα τους ευγνωμονούμε πάντα γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία.

Όμως η φθορά του χρόνου έκανε κι εδώ το κακό της, οι Ευκάλυπτοι “γέρασαν” και πέφτουν κι όσο θλιβερό είναι όταν το συνειδητοποιείς,άλλο τόσο θλιβερό ίσως και περισσότερο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε σοβαρή προσπάθεια δενδροφύτευσης στην πόλη της Πρέβεζας.

Οι ευκάλυπτοι που ξεριζώνουν τις φλούδες τους και τα κλαδιά τους και πέφτουν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και είναι ευτύχημα το ότι μέχρι στιγμής δεν χτύπησαν άνθρωπο και ότι δεν σημειώθηκε κάποιο τροχαίο ατύχημα. Πρόβλημα που ζητά λύση και μάλιστα με επιστημονική προσέγγιση για να εξεταστούν από ειδικούςσε τι κατάσταση είναι οι Ευκάλυπτοι και να ληφθούν οι δεοντολογικά ορθές
αποφάσεις.

Όμως δεν θα πρέπει να μείνουμε μόνο στο σήμερα και στις διαπιστώσεις, απαιτείται δράση και δυστυχώς σ’ αυτή τη χώρα, στη… Δράση (και όχι στη βράση) κολλάει το…σίδερο!

Η σημερινή Δημοτική αρχή Πρέβεζας του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου μπορεί αν το επιδιώξει, το προγραμματίσει και το υλοποιήσει να αφήσει εποχή και να γράψει ιστορία που θα μνημονεύουν μόνο με ευμενή σχόλια και κριτικές γενιές και γενιές.

Με ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα, με οργάνωση, με σχεδιασμό που θα έχει ως αντικείμενο την δενδροφύτευση περίπου 3 χιλιάδων δέντρων σε διάφορα σημεία της Πρέβεζας.
Μια σύγχρονη αντίληψη για πιο πράσινη, πιο οικολογική Πρέβεζα που στην πράξη θα απαντά με ευαισθησία, πολιτισμό και αποτελεσματικότητα στην κλιματική αλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μπορεί; Κατά την ταπεινή μου άποψη μπορεί!


Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα