Δευτέρα, 26/02/2024 | 15:48

Στο Καλαμίτσι το υποθαλάσσιο σύστημα καλωδίων οπτικών ινών που θα ενώσει την Πρέβεζα με την Ιταλία

533 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/08/2022, 4:47 μμ | 1 σχόλιο

Η παραλία του Καλαμιτσίου θα αποτελέσει το ένα “άκρο” του υποθαλάσσιου συστήματος καλωδίων οπτικών ινών που θα συνδέσει την Πρέβεζα με την Ιταλία. Το Υπουργείο Οικονομικών παραχώρησε το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου και πυθμένα με αντάλλαγμα , προς την εταιρία «IONIAN GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», για την εκτέλεση του έργου με τίτλο : «Εγκατάσταση υποβρύχιας τηλεπικοινωνιακής ζεύξης οπτικών ινών της διασύνδεσης Ιταλίας – Ελλάδας (Ionian Link)», με προσαιγιάλωση στην θέση «Καλαμίτσι» της Τ.Κ. Μύτικα, της Δ.Ε. Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας, της Π.Ε. Πρέβεζας.
Ως προϋποθέσεις στην απόφαση παραχώρησης περιγράφονται η διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της ζώνης του αιγιαλού, η μη πρόκληση προβλημάτων λειτουργίας και ασφάλειας ναυσιπλοΐας, ρύπανσης περιβάλλοντος ή πρόκλησης ατυχημάτων στους χερσαίους και θαλάσσιους χώρους καθώς και να μη γίνει περαιτέρω επέμβαση και κάθε μορφής κατασκευής στον αιγιαλό και την παραλία χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες εγκρίσεις.
Επίσης θα υπάρχει επίβλεψη από τις υπηρεσίες της αρχαιολογίας, τα χερσαία τμήματα των καλωδίων θα τοποθετηθούν υπόγεια, τα θαλάσσια σε τάφρο 30 μέτρων, ενώ θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση του πυθμένα και του εδάφους αντίστοιχα.

1 σχόλιο για “Στο Καλαμίτσι το υποθαλάσσιο σύστημα καλωδίων οπτικών ινών που θα ενώσει την Πρέβεζα με την Ιταλία”

  1. Ο/Η Σάκης Τσιώλης λέει:

    Χαχαχαχα α ρε κατακαημενο Καλαμίτσι…
    Αλήθεια εκείνος ο Φάρος που προβλέπονταν στην περιβαλλοντική μελέτη στο τέρμα του υποθαλάσσιου αγωγού των λημμάτων που πήγε????

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα