Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:34

Η “γιορτή της σαρδέλας”, η “Λευκή νύχτα”, τα γεμάτα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβρη- Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/08/2022, 4:15 μμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 50…

Πέρασαν δύο καλοκαίρια Πανδημίας και να μην ξανάρθουν…

Δύο καλοκαίρια χωρίς “γιορτή της σαρδέλας” και “Λευκή Νύχτα” πέρασε η Πρέβεζα και μαζί της δύο καλοκαίρια πανδημίας.
Χωρίς αυτές τις δύο γιορτές στις οποίες αποδεδειγμένα υπάρχει κοσμοπλημμύρα, τα καλοκαίρια στην Πρέβεζα, έμοιαζαν σαν ένα νόστιμο φαγητό, χωρίς αλατοπίπερο όμως… Φέτος το Σάββατο 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης η Λευκή Νύχτα και την Κυριακή 28 Αυγούστου στο parking του Λιμανιού η Γιορτή της Σαρδέλας. Ειδικά η γιορτή της σαρδέλας αποτελεί σήμα κατατεθέν της Πρέβεζας και είναι ευτύχημα που ξαναγίνεται φέτος.

Και η Λευκή νύχτα όμως παρότι πιο πρόσφατη γιορτή…


Φέρνει πολύ κόσμο στην Πρέβεζα και είναι μια γιορτή που την περιμένει η πόλη, με την ίδια θέρμη που περιμένει και τη γιορτή της σαρδέλας.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό που φέτος τόνωσε την τοπική οικονομία…

για τα καλά, σε όλη την παράκτια ζώνη του νομού Πρέβεζας, ακόμα και σε περιοχές που ο Σεπτέμβρης ήταν μάλλον νωχελικός, φέτος προμηνύεται δυνατός και με έντονη τουριστική κινητικότητα. Αυτά είναι τα μηνύματα από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και …ειδικούς. Στην Πρέβεζα αναμένονται γεμάτα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβρη σύμφωνα με ασφαλείς πηγές.

Και πως ανακάλυψαν την Πρέβεζα; Γύριζαν με το δάχτυλο την υδρόγειο και έπεσε στην Πρέβεζα και είπαν: Εδώ θα πάμε;

Όχι βέβαια! Η τεράστια προσπάθεια στον τομέα της τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, ο οποίος βεβαίως είναι και άριστος γνώστης του τουριστικού γίγνεσθαι, Η δημοτική αρχή Πρέβεζας με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και τον πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας Λεωνίδα Αργυρό, που ενεργοποποίησαν αυτό τον τομέα, που ήταν ανενεργός στην προηγούμενη δημοτική αρχή, Η νέα Ένωση ξενοδόχων που προβάλλει την περιοχή στο πανελλήνιο μέσα από παρουσίες σε κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια, το Επιμελητήριο Πρέβεζας που καινοτομεί και συνδυάζει τον τουρισμό με τοπικά προϊόντα και γευσιγνωσία. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και δρέπουμε τώρα τους καρπούς αυτών των προσπαθειών.

Πως ήρθαν τόσοι ξένοι και έλληνες επισκέπτες στην Πρέβεζα; Είδαν φως και… μπήκαν;

Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και τίποτα δεν γίνεται με τύχη και ειδικά όταν μιλάμε για τουρισμό εκεί… “την τύχη την φτιάχνεις μόνος σου” και η αλήθεια είναι ότι την τύχη μας την έφτιαξαν οι παραπάνω, για να μπορούμε σήμερα και να λέμε “γεμάτα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πρέβεζα, τον Σεπτέμβρη του 2022”.


Σαββατοκύριακο λοιπόν με Λευκή Νύχτα και γιορτή της σαρδέλας…

Και Σεπτέμβρης όπως δεν τον έχει ξαναζήσει η Πρέβεζα. Μπράβο στην Περιφέρεια Ηπείρου, μπράβο στον δήμο Πρέβεζας, μπράβο στη νέα ένωση ξενοδόχων, μπράβο στο Επιμελητήριο Πρέβεζας. Μόνο ένα είναι το θέμα που προβληματίζει και αγχώνει λίγο, για το επόμενο διάστημα που έρχεται. Οι καιρικές συνθήκες. Καιρού επιτρέποντος η Πρέβεζα θα ζήσει μεγάλες στιγμές και το Σαββατοκύριακο που έρχεται και τον Σεπτέμβρη που θα μοιάζει φθινοπωρινός από συνήθεια μόνο ημερολογιακή, γιατί από τουριστική κίνηση θα είναι… καλοκαιρινότατος!

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς, Τομεάρχης για τους περισσότερους…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα