Δευτέρα, 17/06/2024 | 18:06

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκίνησε η τοποθέτηση μωβ κάδων για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

385 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/08/2022, 12:27 μμ | 0 σχόλια

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η τοποθέτηση 76 μωβ κάδων για την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και άλλων αξεσουάρ.
Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων.
Η συγκεκριμένη γραμμή ανακύκλωσης αναπτύσσεται σε συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία Recycom η οποία θα κάνει και την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών σε εβδομαδιαία βάση.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Βαγγέλης Αράπης εξήγησε ότι τα ρούχα, τα υποδήματα και άλλα υλικά όπως τσάντες, ζώνες και λευκά είδη θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες ώστε να διατηρείται η καθαριότητα των κάδων και να γίνεται ευκολότερα η αποκομιδή.

 


«Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν πως κάνοντας ανακύκλωση μειώνουν τον όγκο των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση μειώνουν το κόστος για την διαχείρισή τους» τόνισε ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Δήμο Ιωαννίνων και τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα θα εξελιχθεί με επιτυχία.
Ο Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Βαγγέλης Πήχας ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν για την προετοιμασία και την ανάπτυξη του προγράμματος.
«Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους πρώτους στην Ήπειρο που προχωρούν στην τοποθέτηση των μωβ κάδων κάτι που είχαν ζητήσει και πολλοί πολίτες. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση. Οι κάδοι αναγράφουν ποια υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν και απευθύνουμε θερμή παράκληση στους πολίτες να μην τους χρησιμοποιούν για εναπόθεση απορριμμάτων», σημείωσε ο κ. Πήχας.
Η τοποθέτηση των μωβ κάδων θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Η χωρητικότητά τους φτάνει τα 150 λίτρα ενώ μέρος από τα είδη που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί θα διατίθεται στο κοινωνικό παντοπωλείο για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα