Παρασκευή, 19/04/2024 | 09:48

“100 χρόνια Μπιθικώτσης”στην Πρέβεζα- Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον μεγάλο ερμηνευτή

614 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2022, 12:53 μμ | 0 σχόλια

Την μουσική παράσταση “100 χρόνια Μπιθικώτσης” είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βράδυ της Δευτέρας το κοινό της Πρέβεζας στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το οποίο τραγούδησε μαζί με τα παιδιά του μεγάλου τραγουδιστή Γρηγόρη και Άννα και τους συνεργάτες τους, αγαπημένες μελωδίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό και όχι μόνο μουσικό στερέωμα.
Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γρηγόρη Μπιθικώτση τα παιδιά του Γρηγόρης και Άννα επιμελήθηκαν ένα αφιέρωμα όπου “αποτυπώνεται” η πορεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση από τον Δεκέμβριο του 1922 έως το στερνό του ταξίδι στην αθανασία τον Απρίλιο του 2005. Από τα πρώτα δύσκολα χρόνια μέχρι τις συναντήσεις του ορόσημο με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και τη διαδρομή της καταξίωσής του στους δρόμους της τέχνης.

 


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την παρουσία των Γρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση στην πόλη μας υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος επέλεξε να προσφέρει μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στους δημότες και τους επισκέπτες του.
Ο Γρηγόρης και η Άννα Μπιθικώτση ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τους συνεργάτες του καθώς και το κοινό που τίμησε τη μνήμη του πατέρα τους.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα