Τρίτη, 16/04/2024 | 06:05

Π.Ε. Λευκάδας: Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

356 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/07/2022, 11:27 πμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «150.000 ευρώ για την άμεση αποκατάσταση βλαβών στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο» – Υπογράφηκε η Σύμβαση για το νέο οδικό έργο

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 11/7/2022 η Σύμβαση του έργου «Ετήσια Αποκατάσταση Οπών – Βλαβών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο του Αναδόχου.

«Με το νέο αυτό έργο δημιουργούμε ένα μηχανισμό τακτικής παρακολούθησης της κατάστασης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Λευκάδας για τον έγκαιρο εντοπισμό βλαβών και φθορών στις υποδομές μας, και παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα άμεσης επέμβασης πριν αυτές να εξελιχθούν σε σοβαρές καταστάσεις.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο καθημερινότητας, που θα διευκολύνει τους χρήστες του επαρχιακού οδικού δικτύου και θα τους εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας με την τακτική συντήρηση του. Και το έργο αυτό, εντάσσεται στο ευρύτερο σχεδιασμό της Π.Ε. Λευκάδας για την οδική ασφάλεια στο Επαρχιακό Δίκτυο και στην προσπάθεια συνεχής βελτίωσης των συνθηκών στους δρόμους» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο «Ετήσια Αποκατάσταση Οπών – Βλαβών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008 και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την εταιρεία «ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

Στο πλαίσιο του έργου ο Ανάδοχος θα επιθεωρεί τακτικά τα οδοστρώματα και τα ερείσματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου με σκοπό την παρακολούθηση της κατάστασης του δικτύου και την καταγραφή τυχόν βλαβών (λάκκοι, αποκόλληση αδρανών, τροχοαυλακώσεις, καθιζήσεις, παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, κλπ.) και λοιπών δυσμενών καταστάσεων. Μετά από κάθε επιθεώρηση ο Ανάδοχος θα συντάσσει ειδική αναφορά, ώστε να γίνεται αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης του οδικού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και, εφόσον είναι δυνατό, συνεργείο άμεσης επέμβασης του Αναδόχου θα προχωρά στην γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα