Σάββατο, 20/04/2024 | 03:52

Πτώση Αντόνοφ : «Έντονος καπνός,θερμότητα και λευκή ουσία που δεν γνωρίζουμε»

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/07/2022, 8:07 πμ | 0 σχόλια

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προσέγγισης του σημείου που έπεσε το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα.

Οι πυροτεχνουργοί θα πλησιάσουν το σημείο ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων όπως λέει ο Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο newsit.gr.

 

Παράλληλα ο κ. Αποστολίδης ανέφερε πως έχουν γίνει ήδη κάποιες μετρήσεις στο σημείο και έχει καταγραφεί αστάθεια καθώς υπάρχει έντονος καπνός, θερμότητα και κάποια λευκή ουσία που ακόμη είναι άγνωστη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υποστράτηγου στο newsit.gr: «Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και ώρα. Είναι εδώ στο σημείο πυροσβέστες από Ελευθερούπολη, Καβάλα, Δράμα και οι άντρες της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ. Το σχέδιο μας είναι να σηκώσουμε το drone για να δούμε από μακριά τι γίνεται στο πεδίο, διότι μπήκαν άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό και ειδικά προστατευτικά όργανα και έκαναν κάποιες μετρήσεις.

Οι μετρήσεις αυτή τη στιγμή δεν έδειξαν τίποτα, ωστόσο όμως παρατήρησαν αστάθεια στο πεδίο, δηλαδή να υπάρχει και έντονος καπνός και θερμότητα και κάποια λευκή ουσία την οποία δεν γνωρίζουμε, επομένως πρέπει να μας διαβεβαιώσει η ειδική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων τι υλικό είναι και τελικά αν μπορούμε να μπούμε στο σημείο. Ενεργή φωτιά δεν υπάρχει, έχει σβήσει από το βράδυ, υπάρχουν κάποιες μικροεστίες.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων, έχουμε απαγορεύσει την είσοδο και την έξοδο στον χώρο που επιχειρούμε, όπως επίσης έχει δοθεί ισχυρή σύσταση ώστε οι κάτοικοι να μην πλησιάζουν, να έχουν κλειστά τα παράθυρα και γενικά να είναι προσεκτικοί γιατί αισθανθήκαμε και ένα κάψιμο στα χείλη και στη γλώσσα, επομένως και εμείς φοράμε μάσκες πηγαίνοντας εκεί. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μας επηρεάζει. Εφόσον είναι ασφαλές το πεδίο και μας επιβεβαιώσουν πως δεν κινδυνεύουμε από εκρηκτικά που υπάρχουν, θα ακολουθήσει έρευνα μέσα στο πεδίο.

Οι πυροτεχνουργοί είναι οι πρώτοι που θα μπούνε αν δεν υπάρχουν επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες ώστε να κινδυνεύουν μετά οι διασώστες οι δικοί μας για να μπουν και να ψάξουν το πεδίο. Έχουμε πλησιάσει με τις μάσκες στα 50 μέτρα, έχουμε βρει ένα κομμάτι της ατράκτου. Γενικά υπάρχει πολύ υλικό διάσπαρτο μέσα στα χωράφια. Η πληροφορία είναι πως το πλήρωμα αποτελούνταν από 8 άτομα».

 

Άγγελος Λαμπίδης

ΠΗΓΗ-φωτο: newsit.gr

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα