Τρίτη, 16/04/2024 | 11:41

Πρέβεζα: Ο Γρηγόρης Κουμπής για τις δομές “Βοήθεια στο σπίτι” και Κ.Η.Φ.Η.

559 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/07/2022, 9:10 πμ | 0 σχόλια

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αλλά και το “Κέντρο ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” (ΚΗΦΗ) είναι πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιεί για πολλά χρόνια η ΝΕΔΗΚΕΠ τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της νέας κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζα και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά
Ο κ. Κουμπής εξήγησε ότι η ΝΕΔΗΚΕΠ διαθέτει τρεις δομές “Βοήθεια στο Σπίτι” που καλύπτουν το σύνολο του Δήμου και παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), στοχεύοντας στην παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, στην αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας ή καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Η ομαλή λειτουργία του προγράμματος εξασφαλίζεται από μια εξειδικευμένη και καλά οργανωμένη ομάδα δράσης σε κάθε δομή και αποτελείται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές και Οικογενειακούς βοηθούς που παρέχονται κατ΄οίκον υπηρεσίες, ενώ διαρκής ήταν η συμμετοχή και των τριών προγραμμάτων και στο επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ
Στη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε η κοινωνική προσφορά των ανθρώπων των προγραμμάτων Βοήθεια στο σπίτι είναι σημαντική είπε ο κ. Κουμπής και θύμισε ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» Πρέβεζας εξυπηρετεί ωφελούμενους , και δραστηριοποιείται στις περιοχές της πόλης: Παντοκράτορας , Άγιος Θωμάς , Νεοχώρι, Μύτικας , Νικόπολη , Μιχαλίτσι , Φλάμπουρα .
Το «Βοήθεια στο Σπίτι» Ζαλόγγου, εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (Κανάλι, Βράχος, Ριζά, Χειμαδιό, Λυγιά, Καστροσυκιά, Κανάλι, Μεγαδένδρο, Μυρσίνη, Εκκλησιές, Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Αρχάγγελος, Σινώπη, Σαμψούντα)
Τέλος 57 είναι οι ωφελούμενοι στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Λούρου που δρασηροποιείται σε Λούρο, Στεφάνη, Ωρωπό, Άνω Ρευματιά, Κάτω Ρευματιά, Άνω Κοτσανόπουλο, Βρυσούλα, Άνω Ράχη)
‘Όσον αφορά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων “ΚΗΦΗ” στο Δήμο Πρέβεζας ο κ. Κουμπής τόνισε ότι πρόκειται για μια σύγχρονη ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, η οποία δεν ωφελεί μόνο αυτούς που υποστηρίζει και φιλοξενεί, αλλά ωφελεί και τις οικογένειές τους.
Τον τελευταίο χρόνο λειτουργεί κανονικά , σύμφωνα πάντα με όσα ορίζονται στις αποφάσεις για τον κορονοιό και έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι σήμερα 23 ηλικιωμένοι ωφελούμενοι .
Παρέχει μεταξύ άλλων υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας, νοσηλευτικής φροντίδας, Ιατρικής φροντίδας, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και σίτιση. Το Κ.Η.Φ.Η. λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-4:00 στο Πάρκο Νεάπολης
Ο κ. Κουμπής σημείωσε τέλος ότι οι κοινωνικές δομές της ΝΕΝΗΚΕΠ που έχουν γίνει πια θεσμός ανταποκρίνονται καθημερινά στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και παρέχουν τη μέγιστη φροντίδας στους ωφελούμενους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα