Τετάρτη, 24/04/2024 | 08:07

Πρέβεζα: Νέο νοσοκομείο & ενίσχυση τμήματος λογιστικής, οι προσδοκίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη

723 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/07/2022, 7:52 πμ | 0 σχόλια

Όπως διαβάσατε στην ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση την Παρασκευή 15 Ιουλίου, οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, για την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Τα δύο ζωτικής σημασίας ζητήματα, τα δύο φλέγοντα ζητήματα για την περιοχή μας αν θέλετε, είναι η ανέγερση νέου, σύγχρονων προδιαγραφών νοσοκομείου στην Πρέβεζα και η παραμονή και ενίσχυση του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής.

Όπως πρώτη η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση σας έγραψε το ζήτημα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, δεν υπήρχε στα… χαρτιά δηλαδή στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και το πιο πιθανό είναι να μην υπήρχε ούτε καν ως αισόδοξη σκέψη στο μυαλό πολλών εκπροσώπων φορέων της περιοχής. Η ενίσχυση και αναβάθμιση του υπάρχοντος νοσοκομείου είναι το πιθανότερο να είχαν ως σκέψη οι εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας.

Η ανατροπή έρχεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο τρόπος που έχει σχεδόν πάντα ο Πρωθυπουργός να πηγαίνει με δώρα τις περιοχές που επισκέπτεται.

Προς αυτή την κατεύθυνση η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση έβγαλε στην επιφάνεια ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα που οι περισσότεροι θεωρούσαν χαμένη υπόθεση και του έδωσε την έμφαση που απαιτείται. Και το κυριότερο; Η Ευαισθησία του Πρωθυπουργού σε αυτό το ζήτημα που καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορο τον αφήνει! Το οικόπεδο για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου είναι έτοιμο προς παραχώρηση από τον Δήμο Πρέβεζας!

Στην Πρέβεζα τα δύο μεγάλα δώρα που θα μπορούσε να φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ανακοίνωση για ανέγερση νέου , σύγχρονων προδιαγραφών νοσοκομείου στην Πρέβεζα και η παραμονή και ενίσχυση του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής.

Για την παραμονή και ενίσχυση του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει να τις φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση των υποδομών η προσθήκη ενός ή ακόμη και δύο τμημάτων μαζί με το Πανεπιστημιακό Τμήμα χρηματοοικονομικής και λογιστικής, είναι από τα δώρα που προσδοκά η περιοχή μας από τον Πρωθυπουργό.

Και αφού για το νοσοκομείο Πρέβεζας σημειώσαμε παραπάνω ότι είναι έτοιμο προς παραχώρηση από τον δήμο Πρέβεζας το οικόπεδο για την ανέγερσή του, για τα τμήματα που θα πλαισιώσουν το Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής και εδώ υπάρχει ατράνταχτο και απόλυτο επιχείρημα.

Υπάρχουν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις της Πρέβεζας με πολλές αίθουσες, με τρία αμφιθέατα και συνθήκες που μπορούν να φιλοξενήσουν ολόκληρη τη σχολή των οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εκεί δεν γίνεται να συνεχίσουν να κάνουν μαθήματα σε κυλικεία και αποθήκες κλπ. Δεν αρμόζει δηλαδή σε Ακαδημαϊκούς πολίτες εν έτη 2022 να σπουδάζουν κάτω υπό τέτοιες συνθήκες.

Η Πέμπτη 21 Ιουλίου με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, μπορεί να είναι μια ιστορική μέρα για την Πρέβεζα που να την οδηγήσει σταθερά στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τον λόγο…

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα