Παρασκευή, 26/04/2024 | 15:48

Πρέβεζα: Έρευνες για τον εντοπισμό γηγενών κλώνων εσπεριδοειδών

522 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2022, 2:32 μμ | 0 σχόλια

Στην Πρέβεζα θα βρεθεί τον Αύγουστο συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Εδαφουδατικών πόρων Θεσσαλονίκης προκειμένου να εντοπίσει γηγενείς κλώνους εσπεριδοειδών στο πλαίσιο του έργου “Διάσωση, διατήρηση και και αξιοποίηση του γηγενούς υλικού των εσπεριδοειδών με σύγχρονες βιο-αναλυτικές προσεγγίσεις Go Citrus”.
Το ερευνητικό Έργο GoCitrus επικεντρώνεται στη διάσωση, αξιολόγηση και διατήρηση του γηγενούς γενετικού υλικού όλων των ειδών εσπεριδοειδών, µε απώτερο στόχο την ανάδειξη των μοναδικών τους αγρονομικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών.
Οι ερευνητικοί στόχοι του Έργου θα επιτευχθούν με την υλοποίηση καινοτόμων ερευνητικών προσεγγίσεων με την συμμετοχή και συνέργεια ερευνητικών ομάδων από όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Άρτα, Ξυλόκαστρο, Αθήνα, Χανιά) με άριστη γνώση του αντικειμένου καθώς και πρωτοπόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εσπεριδοειδών (πολλαπλασιαστικό υλικό και εμπορία καρπών).
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ – Β΄ κύκλος» , ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2020 , έχει διάρκεια 30 μήνες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 896.400,00 ευρώ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα