Τρίτη, 23/04/2024 | 15:31

Πάργα και Σύβοτα: Παραλίες σαν να βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί

969 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/07/2022, 2:51 μμ | 0 σχόλια
Αυτές είναι χωρίς αμφιβολία οι καλύτερες παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα που θα ονειρευτείς για τις φετινές σου διακοπές

Αν ψάχνεις τις καλύτερες παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Εντάξει, ιδανικά θα έπρεπε να βρίσκεσαι ήδη στην παραλία, αλλά με λίγη υπομονή θα γίνει κι αυτό!

Το καλοκαίρι έφτασε και όσοι δεν έχουμε πάρει ακόμη άδεια, κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας.

Είναι το πρώτο καλοκαίρι χωρίς μέτρα κατά του κορονοϊού (ακόμα!), μετά από δύο ομολογουμένως δύσκολα χρόνια πανδημίας.

Έτσι, φέτος ανυπομονούμε όσο ποτέ για να περάσουμε ένα σούπερ καλοκαίρι, με πολύ θάλασσα, φαγητό, ποτό και διασκέδαση (ή ξεκούραση, ό,τι επιθυμεί ο καθένας).

Τα Σύβοτα
Τα Σύβοτα / Φωτογραφία: Unsplash

No 1. στόχος του φετινού καλοκαιριού είναι να βρούμε και να επισκεφθούμε τις καλύτερες παραλίες της χώρας, που μάλιστα μπορεί να μην είσαι σε κάποιο από τα προφανή και αγαπημένα μας νησάκια.

Φέτος, «ανεβαίνουν» πολύ στις προτιμήσεις του κόσμου παραθαλάσσιες περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα, τόσο όμορφες όμως, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Τα Σύβοτα
Τα Σύβοτα / Φωτογραφία: Unsplash

Το ότι φτάνεις εκεί εύκολα και γρήγορα με το αυτοκίνητο, χωρίς να μπεις σε πλοίο, είναι στα συν (ειδικά με τις ανεβασμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια) ενώ παράλληλα αποφεύγεις τον συνωστισμό.

Τα Σύβοτα και η Πάργα είναι δύο μέρη που ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πόλος έλξης τουριστών, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων, χάρη στο πανέμορφο, γραφικό τους χαρακτήρα αλλά και τις ειδυλλιακές τους παραλίες.

Δεν τα αποκαλούν, άλλωστε άδικα «Ριβιέρα της Ηπείρου» αλλά και «Καραϊβική της Ελλάδας»! Γεωγραφικά σχετικά κοντά, με κοινά τοπία και ακρογυαλιές, μας δελέασαν να τα κάνουμε ένα πακέτο και να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα.

Συγκεντρώσαμε τις 5 καλύτερες παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα και σας δίνουμε ιδέες:

Μπέλλα Βράκα

Η παραλία με το περίεργο όνομα είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα. Βρίσκεται στο νησάκι Μουρτεμένο και έχει λευκό βότσαλο και χοντρή άμμο, τιρκουάζ νερά και πράσινο γύρω γύρω.

Η παραλία Μπέλλα Βράκα στα Σύβοτα
Η παραλία Μπέλλα Βράκα στα Σύβοτα / Φωτογραφία: sivotacolours

Είναι μοναδικής ομορφιάς και αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Περνάς κυριολεκτικά μέσα από το νερό για να φτάσεις απέναντι, στην μικρής έκτασης παραλία και να απολαύσεις το εξωτικό τοπίο.

Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή από τη θάλασσα με τα πόδια, αφού τα νερά είναι πολύ ρηχά. Δεν είναι οργανωμένη και στις περιόδους αιχμής έχει πολύ κόσμο. Καλό είναι να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα, όπως ομπρέλα, ψάθα αλλά και προμήθειες όπως νερό, καφέ και σνακ.

Πισίνα

Η Πισίνα είναι όνομα και πράγμα! Άλλη μία από τις καλύτερες παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα. Κατά καιρούς έχει προταθεί από πολλά τουριστικά περιοδικά ως top επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά της, γύρω από το καταπράσινο νησάκι Μούρτος, που βρίσκεται κι αυτό απέναντι από τα Σύβοτα, θυμίζουν σκηνικό από εξωτική παραλία. Η πρόσβαση εδώ είναι δυνατή με σκάφος ή καΐκι. Ένας επίγειος παράδεισος που θα σας χαρίσει μοναδικές εικόνες απαράμιλλης  ομορφιάς και απόλαυσης.

Ζάβια

Η παραλία Ζάβια είναι ένας μικρός πανέμορφος κόλπος με τα δέντρα να φτάνουν ως τη θάλασσα και να χαρίζουν τη σκιά τους στους λουόμενος. Τα νερά είναι κρυστάλλινα καθώς αναβλύζει νερό από υπόγειες πηγές.

Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και μια καφετέρια όπου θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να περάσεις εκεί όλη σου την ημέρα. Μια από τις λεγόμενες καλά οργανωμένες παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα.

Η παραλία Ζάβια στα Σύβοτα
Η παραλία Ζάβια στα Σύβοτα

Μεγάλη-Μικρή Άμμος

Η Μέγα ή Μεγάλη Άμμος είναι οργανωμένη και ήσυχη, έτσι αποτελεί ιδανική επιλογή κυρίως για οικογένειες, με ταβέρνες και αναψυκτήρια για μετά τις βουτιές.

Παραδίπλα, βρίσκεται η κοσμοπολίτικη Μικρή Άμμος, μια από τις πιο γραφικές παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα. Είναι ένας πανέμορφος κολπίσκος με καθαρά νερά και ψιλό βότσαλο στην ακτή. Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μουσική από το beach bar που την κάνουν βασική επιλογή των νέων.

Η παραλία Μικρή Άμμος στα Σύβοτα
Η παραλία Μικρή Άμμος στα Σύβοτα

Βάλτος

Αν θέλεις να ρίξεις μια βουτιά κοντά στην πόλη της Πάργας, μπορείς και μάλιστα σε μια από τις πιο ωραίες παραλίες της περιοχής. Ο Βάλτος είναι από τις διασημότερες παραλίες σε Σύβοτα και Πάργα.

Βρίσκεται στα δυτικά της πόλης, πίσω από το ενετικό κάστρο. Είναι μεγάλη, με μήκος 3 χλμ. και οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπως και μαγαζιά καφέ και εστιατόρια.

Είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και παρέες, καθώς είναι πολύ κοντά στην πόλη.

ΠΗΓΗ-φώτος-video: thestandard.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα