Σάββατο, 20/04/2024 | 10:00

Κύπριοι-Σκαφάτοι-Επιχειρηματίες: “Δεν έχουμε ξανάρθει στην Πρέβεζα, δεν την ξέραμε καν”

966 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/07/2022, 9:47 πμ | 0 σχόλια

Εκτός από την Πάργα που επί δεκαετίες αποτελεί τον κατεξοχήν τουριστικό δήμο της Ηπείρου κι έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς του κόσμου, αφού με επιστημονικό και απόλυτα επαγγελματικό τρόπο έχει επενδύσει στον τουρισμό, η υπόλοιπη παράκτια ζώνη της Π.Ε. Πρέβεζας, η αλήθεια είναι ότι είχε πολύ δρόμο να διαβεί.

Φαίνεται ότι σταθερά η πόλη της Πρέβεζας μπαίνει στον τουριστικό χάρτη και διεκδικεί ένα σημαντικό κομμάτι στον κλάδο του τουρισμού.

Τα σημάδια, τα καθημερινά μηνύματα συντείνουν προς την παραπάνω κατεύθυνση και βέβαια δεν συνέβησαν όλα ως δια μαγείας.

Η επίμονη προσπάθεια από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Στράτο Ιωάννου, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και ιδιαίτερα από τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων και τα τρία τελευταία χρόνια από τον Δήμο Πρέβεζας αλλά και το Επιμελητήριο Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι οι συνολικές προσπάθειες αποδίδουν και η Πρέβεζα δρέπει τους καρπούς της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

Η περιοχή από όλη αυτή την προσπάθεια στο τουριστικό γίγνεσθαι αποκομίζει σημαντικά οφέλη σε πολλά επίπεδα.

Επιχειρηματίες από την Κύπρο που έχουν τα σκάφη τους στην Πρέβεζα, είπαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “Δεν την γνωρίζαμε την Πρέβεζα, δεν έχουμε ξανάρθει και μόλις ήρθαμε ενθουσιαστήκαμε και χαιρόμαστε από αυτό που αντικρίζουμε κι αυτό που βιώνουμε.”

Άρχισαν να ρωτάνε για την ιστορία της Πρέβεζας, για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει και θέλησαν να ενημερωθούν και για προτάσεις για φαγητό και από τον Πρεβεζάνο που τρόπον τινά τους έγινε η ξενάγηση, οι προτάσεις ήταν πολλές. “Όπου κι αν πάτε σε αυτά τα μέρη, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι” τους είπε με σιγουριά!

Η Πρέβεζα λοιπόν μπαίνει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη και είναι δεδομένο ότι με τις απαραίτητες ενέργειες στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη, το μέλλον της ανήκει.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα