Παρασκευή, 19/04/2024 | 16:58

Θανάσης Καββαδάς: «Χρειάζονται άμεσα ενέργειες για να μη θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα στην άσφαλτο»

359 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/07/2022, 3:39 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Χρειάζονται άμεσα ενέργειες για να μη θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα στην άσφαλτο» – Ερώτηση του Βουλευτή για τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Επαρχιακή Οδό Λευκάδας – Απόλπαινας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ.Μαυρουδή Βορίδη, Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, και Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με τα διαρκή ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες που σημειώνονται στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας Απόλπαινας.
Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης με αριθμό πρωτοκόλλου 6750/29.7.2022 ήταν τα δύο πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα. Ο Βουλευτής χαρακτήρισε το δρόμο «καρμανιόλα» και τόνισε ότι πρόκειται για το πολλοστό δυστύχημα που συμβαίνει στο συγκεκριμένο δρόμο, όπου, όπως ανέφερε, συχνά θρηνούμε νεκρούς ή, στην καλύτερη περίπτωση σοβαρά ή ελαφρά τραυματισμένους συμπολίτες μας. Επεσήμανε ότι σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας πρόκειται για το πιο επικίνδυνο σημείο σε όλο το Νομό.
Ο κ.Καββαδάς στην ερώτησή του περιέγραψε την κατάσταση του δρόμο, τόσο στο κομμάτι που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, όσο και στο υπόλοιπο τμήμα, τονίζοντας ότι έχει πολλά σημεία παγίδες. Ανέφερε ότι τα συχνότερα ατυχήματα σημειώνονται στη διασταύρωση με την οδό Φιλοσόφων, στο Κοιμητήριο Λευκάδας, όπου η έλλειψη ορατότητας επιβάλλει να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου, ενώ χρειάζεται και η κατασκευή πεζοδρομίων στο τμήμα που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης.
Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, στον υπόλοιπο δρόμο, ο οποίος μεταξύ άλλων οδηγεί στη δημοφιλέστατη παραλία Κάθισμα, σε πολλούς οικισμούς, αλλά και σε όλες τις φημισμένες δυτικές παραλίες του νησιού όπως οι Εγκρεμνοί και το Πόρτο Κατσίκι, υπάρχουν πάρα πολλές διασταυρώσεις με κάθετες οδούς από όπου οι οδηγοί διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο κόβοντας και τις δύο κατευθύνσεις, ώστε και εδώ χρειάζονται σοβαρές βελτιωτικές παρεμβάσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.
Κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις που θα σώσουν ανθρώπινες ζωές πρέπει να είναι άμεσες και ότι, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα οδικής ασφάλειας, θα πρέπει όσοι έχουν αρμοδιότητα επί της συγκεκριμένης οδού να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Έπειτα από το τραγικό τροχαίο που είχαμε για δεύτερη φορά φέτος σε σημείο της επαρχιακής οδού Λευκάδας – Απόλπαινας, θεώρησα χρέος μου να ασκήσω πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου άμεσα να αρχίσουν να λαμβάνονται κάποια μέτρα.
Όπως ανέφερα και στην ερώτησή μου, το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την οδική ασφάλεια που ίσως μπορεί να αξιοποιηθεί για να φτιαχτεί ο δρόμος. Ωστόσο, δεν είμαι αρμόδιος να υποδείξω τι μελέτες και τι έργα πρέπει να γίνουν.
Όμως οι πολίτες χρειάζονται απαντήσεις για το τι θα γίνει από εδώ και μπρος, και σε ό,τι με αφορά είμαι πρόθυμος να βοηθήσω στην εξασφάλιση χρηματοδότησης και σε οτιδήποτε άλλο άπτεται του θεσμικού μου ρόλου. Ελπίζω ότι η ερώτησή μου θα συμβάλει στο να προχωρήσουν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο της Λευκάδας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα