Τετάρτη, 24/04/2024 | 07:34

Θανάσης Καββαδάς: «Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας από τον Πρωθυπουργό

466 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/07/2022, 6:53 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας από τον Πρωθυπουργό – Αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υλοποίηση της Υποθαλάσσιας Ζεύξης – Μιλάμε με έργα όχι με λόγια»

Στα εγκαίνια της παράκαμψης της Αμφιλοχίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, παρευρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.
Στη συνέχεια συνόδευσε τον Πρωθυπουργό σε όλη τη διαδρομή, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε σταθμούς στη Βόνιτσα και την Πρέβεζα, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην Υποθαλάσσια Ζεύξη, λέγοντας ότι το έργο θα ξεκινήσει «για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη γρήγορη οδική σύνδεση της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα». Η περιοδεία στη δυτική Ελλάδα είχε τελικό σταθμό τη Θεσπρωτία.
Μετά το πέρας της περιοδείας ο Βουλευτής δήλωσε:
«Όπως ακριβώς είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση, δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον Πρωθυπουργό η παράκαμψη της Αμφιλοχίας.
Είναι μια μέρα βαθιάς ηθικής ικανοποίησης για την Κυβέρνηση μας, για τους πολίτες, αλλά και για εμένα προσωπικά. Επανεκκίνησε και ολοκληρώνεται ένα έργο που είχα παλιότερα χαρακτηρίσει ως «γεφύρι της Άρτας», ένα έργο που για χρόνια ήταν σε τέλμα εξαιτίας των άστοχων επιλογών της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Θυμίζω ότι η κατασκευή του δρόμου θα μπορούσε να είχε συνεχιστεί με συμπληρωματικές συμβάσεις, και η παράκαμψη της Αμφιλοχίας θα είχε ολοκληρωθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2019, όμως η ιδεολογική εμμονή της τότε Κυβέρνησης οδήγησε σε ατέρμονες νομικές και δικαστικές διαδικασίες οι οποίες τελείωσαν μόλις το 2020.
Στο μεταξύ, από τον Ιούλιο του 2019, η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα δρομολόγησαν τις διαδικασίες που έλυσαν το γόρδιο δεσμό.


Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα: η παράκαμψη της Αμφιλοχίας παραδόθηκε πέντε μήνες νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία παράδοσης. Ο δρόμος ολοκληρωμένος υπολογίζεται να παραδοθεί στα μέσα του 2023. Μαζί με τους νέους οδικούς άξονες Άκτιου-Αγίου Νικόλαου, ο οποίος θα παραδοθεί τον Οκτώβριο, και Βόνιτσας – Λευκάδας, που θα παραδοθεί στο τέλος του 2023, θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης όλης της Δυτικής Ελλάδας και, βεβαίως, της Λευκάδας.
Αποκτούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο για μετακινήσεις με ασφάλεια και ταχύτητα. Ένα ακόμη έργο υποδομής οδεύει προς ολοκλήρωση. Μία ακόμα υπόσχεση γίνεται πράξη.
Ο Πρωθυπουργός από το 2018 είχε προσωπικά δεσμευθεί για την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση της Αμβρακίας – όπως είχε δεσμευθεί και για την Υποθαλάσσια Ζεύξη.
Η αναφορά του κατά την σημερινή περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα ειδικά στο συγκεκριμένο έργο καταδεικνύει και το πόσο σημαντική είναι για την Κυβέρνηση η Υποθαλάσσια, αλλά και την ξεκάθαρη πρόθεσή μας αυτή η σπουδαία υποδομή, η μεγαλύτερη που θα έχει γίνει ποτέ αποκλειστικά για την Λευκάδα να αρχίσει να υλοποιείται.
Μιλάμε με έργα, όχι με λόγια.
Συνεχίζουμε, για την Λευκάδα που θέλουμε, για την Ελλάδα του αύριο.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα