Κυριακή, 05/02/2023 | 04:11

Θανάσης Καββαδάς: 34 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές

231 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2022, 6:25 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «34 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές στη γενική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας –
93 μόνιμες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια σε πρωτοβάθμια
και δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

34 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Λευκάδα προχωρούν μέσω της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ για 8.586 εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα αιτήματα που είχε μεταφέρει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στο Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από στενή συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, κ. Κώστα Μπατσίλα και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, κ. Ανδρέα Πολίτη. Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν αφορούν συγκεκριμένα:
Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση (19 άτομα)
11 Δάσκαλοι
4 Νηπιαγωγοί
3 δάσκαλοι Γαλλικών
1 δάσκαλος Γερμανικών
Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή (4 άτομα)
1 Δάσκαλος
3 Νηπιαγωγοί
Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή (5 άτομα)
3 Φιλόλογοι
1 καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών
1 καθηγητής Γεωπόνος
Μουσικό Σχολείο (6 άτομα)
Καθηγητές βιολιού, ηλεκτρικής κιθάρας, ευρωπαϊκών κρουστών, μαντολίνου, φλάουτου και θεωρητικός ευρωπαϊκής μουσικής.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Πέρυσι έγιναν 11.700 προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στη γενική εκπαίδευση και 4.500 στην ειδική, μέσω των οποίων η Λευκάδα εξασφάλισε 59 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Με τους επιπλέον 34 που θα έρθουν με τη φετινή προκήρυξη των 8.586 θέσεων – συνολικά δηλαδή 93 θέσεις τα τελευταία δύο χρόνια – ο Νομός μας θα διαθέτει πλέον τους περισσότερους μόνιμους δασκάλους και καθηγητές από ποτέ.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι για μια ακόμη χρονιά το Υπουργείο προχωρά στη στελέχωση των σχολείων μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι αιτήσεις λήγουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής και οι εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν να είναι το Σεπτέμβριο στις θέσεις τους για να είναι τα σχολεία μας πανέτοιμα να λειτουργήσουν. Συνεχίζουμε, για ποιοτική εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες, για σχολεία πλήρως λειτουργικά για τα παιδιά μας, για το μέλλον του τόπου μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα