Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:57

Θανάσης Καββαδάς: «Εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Υγείας Λευκάδας

398 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/07/2022, 6:07 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Υγείας Λευκάδας – Εξαγγελίες από την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη για ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας με προσωπικό και δημιουργία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων με έδρα τη Λευκάδα»

Στη Λευκάδα βρέθηκε σήμερα η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, έπειτα από πρόσκληση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο χώρο του Κέντρου Υγείας Λευκάδας. Προηγουμένως, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου την υποδέχθηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννης Καρβέλης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας, κ. Ιωάννης Μπάκαβος, και συναντήθηκε με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και το Κέντρο Ημέρας Λευκάδας. Μετά την τελετή των εγκαινίων του ΚΥ Λευκάδας, ο Βουλευτής προσέφερε στην Υφυπουργό μία εικόνα της προστάτιδας της Λευκάδας, Παναγίας Φανερωμένης.
Σχετικά με την επίσκεψη ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η πρωτοβάθμια φροντίδα, όπως και η ψυχική υγεία, αποτελούν προτεραιότητες για την Κυβέρνησή μας, και σήμερα πήραμε ένα ακόμα δείγμα για τη βαρύτητα που δίνει στην παροχή ποιοτικής, δημόσιας, δωρεάν υγείας σε όλους τους πολίτες.
Στα θέματα ψυχικής υγείας, σήμερα η Υφυπουργός η κ. Ράπτη, επισκεπτόμενη το Κέντρο Ημέρας, έκανε δύο πολύ σημαντικές εξαγγελίες – και μάλιστα που αφορούν τις δύο πιο ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, αυτές των νέων παιδιών και των γηραιότερων συμπολιτών μας. Δεσμεύθηκε λοιπόν ότι:
θα δημιουργηθεί, μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, με έδρα τη Λευκάδα, η οποία θα εξυπηρετεί και τις περιοχές του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και της Πρέβεζας.


Θα ενισχυθεί το Κέντρο Ημέρας Λευκάδας με ειδικότητες ψυχογηριατρικής, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τρίτης ηλικίας και ιδιαίτερα στους τομείς της άνοιας και του Alzheimer.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι αυτή η σημαντική δομή που διαθέτει η Λευκάδα, θα ενισχυθεί ώστε να σταθεί στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται εξειδικευμένη βοήθεια, αλλά βεβαίως και στους οικείους τους που χρειάζονται συμβουλή ή υποστήριξη.
Σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα, το Κέντρο Υγείας Λευκάδας λειτουργούσε σε έναν νοικιασμένο χώρο που κόστιζε πάνω από 20.000 το χρόνο στους φορολογούμενους. Από το 2019 ανέλαβα την πρωτοβουλία ώστε να μεταφερθεί σε έναν καλύτερο χώρο δίπλα στο παλιό Νοσοκομείο, για την ανακαίνιση του οποίου διατέθηκαν με τη βοήθεια του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ περισσότερα από 50.000 ευρώ.
Σήμερα λοιπόν, η Υφυπουργός κ.Ζωή Ράπτη παρέδωσε στους πολίτες της Λευκάδας τον νέο χώρο όπου θα λειτουργεί πλέον το Κέντρο Υγείας Λευκάδας, ένα χώρο όπου οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για βασικές ιατρικές πράξεις και συνταγογραφήσεις.
Αυτός ήταν ένας μόνο σταθμός στις προόδους που κάναμε το προηγούμενο διάστημα στη Λευκάδα σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια υγεία. Βελτιώσαμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, φέραμε νέο σύγχρονο ασθενοφόρο και σύντομα θα ξεκινήσει μία πολύ πιο ουσιαστική αναβάθμισή του αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2021, έπειτα από 8 χρόνια, ξεκίνησε και πάλι η περιοδική λειτουργία των 7 περιφερειακών ιατρείων, τα οποία μέσα σε ένα οκτάμηνο λειτουργίας δέχθηκαν πάνω από 1.500 επισκέψεις πολιτών.
Όλα αυτά είναι δείγματα γραφής από την Κυβέρνηση, τα οποία βεβαίως δεν τελειώνουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το Νοσοκομείο μας, που πλέον φιλοξενεί πολλές νέες κλινικές, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς στελέχωση. Με την πολύτιμη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, το Νοσοκομείο μας για πρώτη φορά λειτουργεί με πάνω από 45 γιατρούς μόνιμους και επικουρικούς, από το 2020 προσλήφθηκαν πάνω από 100 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ σύντομα περιμένουμε και την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για 22 νέους μόνιμους νοσηλευτές και κατόπιν για 3 μόνιμους ιατρούς.
Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου μας διπλασιάστηκε από το 2018 από περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχεδόν 5 εκατομμύρια πέρυσι, ενώ από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 αυξήθηκε κατά 13,1% από τα 4.727.337 σε 5.346.000 €. Σε σύγκριση με το 2019 η αύξηση είναι 76,9% – και βέβαια δεν σταματάμε, συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμα καλύτερη στελέχωση, για ακόμα περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό, για τον οποίο ήδη έχουν δοθεί σχεδόν 500.000 ευρώ.
Επομένως σε όλες τις βαθμίδες υγείας έχουν γίνει σημαντικά θετικά βήματα και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υφυπουργό κ. Ράπτη για την τιμή που μας έκανε να εγκαινιάσει το νέο χώρο του ΚΥ Λευκάδας και βεβαίως για τις εξαγγελίες της, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη για τη σταθερή στήριξή του. Είμαι βέβαιος ότι και το Κέντρο Υγείας Λευκάδας και όλες οι μονάδες υγείας του Νομού μας θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται και στο ρόλο τους και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας από τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές, καθώς και των επισκεπτών μας, για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα