Παρασκευή, 26/04/2024 | 14:49

Εντυπωσιακή η έναρξη του 40ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας

771 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/07/2022, 1:26 μμ | 0 σχόλια

40 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Πρέβεζας συμπλήρωσε το Χορωδιακό Φεστιβάλ που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Ξεχωριστό τόνο στην πόλη έδωσε το βράδυ της Πέμπτης για ακόμη μια φορά η καθιερωμένη παρέλαση των χορωδιακών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κύπρος, Γερμανία, Δανία , Κατάρ, Πολωνία, Ελβετία) που συμμετέχουν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Πρέβεζας Ορφέας. Στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κηποθεατρο “Γιάννης Ρίτσος” χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος μετέφερε και το μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου προς τις συμμετέχουσες χορωδίες. “Η Ωδή είναι οι νότες της ανθρώπινης ψυχής και η χορωδία ενώνει με αρμονία και ισορροπία τις ψυχές των ανθρώπων σε μια σύνθεση έκφρασης ύμνο στη δημιουργία και στο μεγαλείο του ανθρώπου” ανέφερε στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Πρέβεζας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Δημήτρης Παππάς, ενώ η έναρξη έγινε από τον πρόεδρο της χορωδίας «Αρμονία» κ. Απόστολο Αντωνίου, ο οποίος χαρακτήρισε σταθμό τη διοργάνωση του Φεστιβάλ γιατί όπως είπε τα 40 αυτά χρόνια δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να έχουμε ένα θεσμό που θα έχει μια διαχρονικότητα. Ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν αυτά τα 40 χρόνια, όλους αυτούς που ήρθαν εδώ και όλους αυτούς που γιορτάζουν αυτό το πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής.
Η τελετή έναρξης που συντόνιζαν με άμεσο και ζεστό τρόπο η Ιωάννα Κώτση και ο Πάνος Γαλάνης ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική “Ορφέας” που έδωσε το δικό της ρυθμό και στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι χορωδίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, οι οποίες απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού για την ερμηνεία τους με τους χρωματισμούς, το ρυθμό και την έκφραση.
Ένα πλούσιο τριήμερο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής στην Πρέβεζα μέχρι την Κυριακή. Ειδικότερα σήμερα Παρασκευή στις 9:30 συναυλία χορωδιών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Σάββατο οι συναυλίες θα γίνουν στις 9:30 στην Μαρίνα Πρέβεζας και στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ η τελετή λήξης με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 26ου διαγωνισμού χορωδιακής μουσικής θα γίνει την Κυριακή στις 9:30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα