Κυριακή, 26/05/2024 | 01:07

Δήμος Ιωαννιτών: Μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

329 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/07/2022, 12:15 μμ | 0 σχόλια

Δίκτυο μωβ κάδων για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων θα αρχίσει να αναπτύσσεται άμεσα στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς σήμερα υπογράφηκε το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και των εκπροσώπων της εταιρείας Recycom.
Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία του Δήμου 70 κάδοι στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν ρούχα και παπούτσια.
Ένα μέρος αυτών, που θα κρίνονται κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, θα διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα υπόλοιπα θα οδηγούνται για ανακύκλωση.
«Η ανακύκλωση αποτελεί ένα στοίχημα για κάθε δημοτική αρχή. Η επέκταση και η διεύρυνσή της είναι άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο μας. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς υιοθετούμε τον μωβ κάδο. Ήθελα να ευχαριστήσω την υπηρεσία του Δήμου και τους συνεργάτες μας για το βήμα που κάνουμε. Πιστεύω ότι και οι πολίτες θα ανταποκριθούν χρησιμοποιώντας τους μωβ κάδους για την εναπόθεση ρούχων και υποδημάτων που δεν χρησιμοποιούν» ανέφερε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του.
Ο Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Βαγγέλης Πήχας τόνισε ότι στο δήμο υπήρξαν πολλά αιτήματα πολιτών για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων. «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε την συνεργασία που δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το δήμο ώστε να ξεκινήσει η τοποθέτηση 70 μωβ κάδων. Κάθε βδομάδα τα υλικά θα συλλέγονται και θα απομακρύνονται», ανέφερε ο κ. Πήχας.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε το πρόγραμμα στα Γιάννενα. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα θα πάει πολύ καλά. Ήδη το πρόγραμμα αναπτύσσεται από το 2012 σε 72 δήμους της χώρας και χρόνο με το χρόνο τα αποτελέσματα είναι όλο και καλύτερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Βαγγέλης Αράπης.
Για τις σχολικές καθαρίστριες
Η προγραμματισμένη υπογραφή της σύμβασης για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων διακόπηκε καθώς στην αίθουσα του Δημαρχείου εισήλθαν μέλη του Εργατικού Κέντρου, του σωματείου ΟΤΑ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αφορμή ήταν οι αποφάσεις για τον αριθμό σχολικών καθαριστριών που θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά.
Ο Δήμαρχος σε δήλωση που έκανε ανέφερε: «Ήταν ένα απαράδεκτο επεισόδιο που δεν τιμά την δημοκρατία που πολλοί ευαγγελίζονται. Μία εισβολή την ώρα μιας προγραμματισμένης υπογραφής σύμβασης και συνέντευξης τύπου. Αυτές οι πράξεις είναι καταδικαστέες και προσβάλλουν την δημοκρατία. Οφείλω να τονίσω ότι διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα κι αυτό γιατί μιλάνε για απολύσεις, κάτι που δεν συμβαίνει. Οι σχολικές καθαρίστριες εργάζονται πάντα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τα περί απολύσεων ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και εξυπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Κατανοώ τους ανθρώπους που ζητούν εργασία, αλλά ο Δήμος οφείλει να χρησιμοποιεί το προσωπικό που χρειάζεται καθώς το τίμημα το πληρώνουν οι πολίτες»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα