Δευτέρα, 28/11/2022 | 03:43

Tο Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν από την Τουρκία – Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

399 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/06/2022, 4:36 μμ | 0 σχόλια

Οι αρχές ασφαλείας των δύο χωρών συνεργάστηκαν για την αποτροπή της απειλής, δήλωσε ο Γιαΐρ Λαπίντ – «Αν σχεδιάζετε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το, αν είστε εκεί, επιστρέψτε το ταχύτερο»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να μην επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, έπειτα από τη δημοσίευση αναφορών ότι το Ισραήλ και η Τουρκία απέτρεψαν ιρανική τρομοκρατική επίθεση στην πόλη.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Λαπίντ είπε ότι η επίθεση, που θα είχε στόχο Ισραηλινούς τουρίστες, ήταν μία από τις πολλές του Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες. «Διάλεξαν σκόπιμα να απαγάγουν ή να σκοτώσουν Ισραηλινούς. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, πρόκειται για πραγματικό και άμεσο κίνδυνο».

Πρόσθεσε ο υπουργός: «Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πετούν για την Κωνσταντινούπολη και, αν δεν είναι απαραίτητο, να μην πετούν για την Τουρκία. Αν βρίσκεστε στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε το ταχύτερο στο Ισραήλ. Αν σχεδιάζετε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το».

Είχε όμως και ένα μήνυμα για τους Ιρακινούς, σημειώνει η Jerusalem Post: «Το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα σας φτάσει όπου και αν είστε».

Ο Λαπίντ ευχαρίστησε, τέλος, την κυβέρνηση της Τουρκίας για την προσπάθεια να προστατεύσει τους Ισραηλινούς. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα αρθεί σύντομα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα