Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:29

H ενεργοποίηση του ΠΛΣ 133 στο Λιμεναρχείο της Πρέβεζας θα υποστηρίξει το έργο της Λιμενικής Αρχής

1139 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/06/2022, 11:29 πμ | 0 σχόλια

Η 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στην προηγούμενη και στη νυν Στρατιωτική Ηγεσία για την ενίσχυση του επιχειρησιακού στόλου των πλωτών μέσων στην περιοχή ευθύνης της καθώς και για την αποδοχή του προτεινόμενου σχεδιασμού ανακατανομής τους με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίησή τους, προκειμένου αντιμετωπισθούν οι αυξημένες Υπηρεσιακές ανάγκες με βασικές επιδιώξεις την καλύτερη αστυνόμευση, την διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και την πρόληψη έκνομων ενεργειών στις ακτές τις Δυτικής Ελλάδος.
Στο πλαίσιο αυτό η ενεργοποίηση του ΠΛΣ 133 στο Λιμεναρχείο της Πρέβεζας θα υποστηρίξει το έργο της Λιμενικής Αρχής, το οποίο λόγω της κατηγορίας- κατασκευής του, θα αναβαθμίσει και θα επεκτείνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες αποτελώντας σημαντικό εργαλείο στις επιχειρήσεις που θα αναλαμβάνει ενισχύοντας τους αστυνομικούς ελέγχους στις Δυτικές Ακτές του Ιονίου και υποστηρίζοντας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.


Με την συνδρομή δε του ΠΛΣ 778 το οποίο θα επιχειρεί στην Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας, εντός του Αμβρακικού κόλπου θα υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για την καταστολή της παράνομης αλιείας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και την αποτροπή των λαθραλιέων.
Η επίτευξη του συγκεκριμένου σχεδιασμού δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε η υποστήριξη και η αρωγή δωρητών που αντιλαμβανόμενοι το σημαντικό έργο του επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συνεισφέραν αφιλόκερδος .
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κ.κ. ΤΕΦΑ Ηλία και ΤΕΦΑ Ιωάννη , τον κ. ΠΑΤΣΗ Θωμά, την εταιρεία ‘’ΑΝΔΟΜΕΔΑ Α.Ε.’’ που εκπροσωπείται από τον κ. Κοντονάσιο Χαράλαμπο, την εταιρεία‘’ΣΙΟΥΤΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε’’ που εκπροσωπείται από τον κ. ΣΙΟΥΤΑ Δημήτριο, την εταιρεία ‘’Enalion yacht & travel’’που εκπροσωπείται από τον κ. ΟΥΤΣΑ Παναγιώτη, την εταιρεία ‘’Fyly yachting & travel’’ που εκπροσωπείται από τον κ. ΓΚΟΥΤΟ Μίλτο και την εταιρεία ‘’Synergy yacht sales and consulting ‘’που εκπροσωπείται από την κα ΜΑΥΡΙΔΗ Άντζελα, που με την οικονομική τους βοήθεια συνέβαλαν σημαντικά στην επισκευή του Π.Λ.Σ. 133.
Επίσης, ευχαριστούμε τη Λιμενάρχη Πρέβεζας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΜΑΡΓΕΛΗ Σταματία για τις προσπάθειες που καταβάλει για την ανεύρεση πόρων προκειμένου το σύνολο των πλωτών και χερσαίων μέσων της Λιμενικής Αρχής να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργία.-

Ηγουμενίτσα 08 Ιουνίου 2022
Ο Διοικητής

Αρχιπλοίαρχος ΛΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ Ευρυβιάδης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα