Τρίτη, 23/04/2024 | 01:00

Σκότωσε την οικογένεια του για να ζήσει όπως… ονειρευόταν

724 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/06/2022, 1:47 μμ | 0 σχόλια

Το φρικτό έγκλημα του Κριτς Γουάτς και το θέατρο περί εξαφάνισης. Σκότωσε την έγκυο σύζυγο του και τις δύο κόρες τους για να ζήσει την ζωή που ονειρευόταν.

Ο Κρις και η Σανάν γνωρίστηκαν μέσω Facebook. To 2010 της έστειλε ένα αίτημα φιλίας. Δύο χρόνια μετά είχαν παντρευτεί. Τον Δεκέμβριο του 2013 γεννήθηκε η πρώτη κόρη τους η Μπέλα και τον Ιούλιο του 2015 η δεύτερη, η Σελέστ.

«Όταν μου έστειλε το αίτημα ο Κρις στο Facebook σκέφτηκα γιατί όχι, δεν πρόκειται ποτέ να τον συναντήσω. Αποδέχθηκα. Το ένα οδήγησε στο άλλο και οκτώ χρόνια μετά έχουμε δύο παιδιά. Ο Κρις είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ» ανέφερε η Σανάν σε ένα βίντεο στο Facebook. Λίγους μήνες μετά θα εξαφανιζόταν μαζί με τα κορίτσια.

H αλήθεια πίσω από το Facebook

Ο Κρις Γουάτς εργαζόταν σε πετρελαϊκή εταιρία και η Σανάν σε μια φίρμα συμπληρωμάτων διατροφής. Λόγω της δουλειάς της ταξίδευε πολύ και έλειπε συχνά από το σπίτι Η Σάναν ήταν εθισμένη στο Facebook και της άρεσε να… διαφημίζει τη ζωή της με βίντεο που ανέβαζε. Σύμφωνα με όσα έλεγε ζούσε έναν μεγάλο έρωτα με τον σύζυγο της και την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία. Πίσω από τη βιτρίνα των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως η πραγματικότητα ήταν δύσκολη και γεμάτη προβλήματα. Το 2015 το ζευγάρι δήλωσε χρεοκοπία αδυνατώντας να πληρώσει το δάνειο για το σπίτι. Οι καβγάδες ήταν συχνοί και ο Κρις μισούσε τη συνήθεια της Σάναν να ανεβάζει βίντεο στο Facebook μιλώντας για τη ζωή τους και τα κορίτσια.

Γρήγορα επήλθε αποξένωση και ο Κρις απέφευγε να έχει ερωτικές επαφές με τη σύζυγο του. Γυμναζόταν μανιωδώς και η εντυπωσιακή αλλαγή στο σώμα του τού έδωσε αυτοπεποίθηση. Άρχισε να φλερτάρει με άλλες γυναίκες.

Στα τέλη του 2017 η Σανάν εκμυστηρεύτηκε σε φίλες της ότι τα βίντεο της στο Facebook δεν λένε την αλήθεια. Τους είπε για τα προβλήματα στον γάμο της αλλά και το πόσο αποφασισμένη είναι να αλλάξει την κατάσταση. Θεωρούσε ότι μπορούν να γίνουν και πάλι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Η εξαφάνιση

Τον Ιούνιο του 2018 η Σανάν ανακοινώνει στον Κρις ότι είναι και πάλι έγκυος. Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε αργότερα ο 33χρονος τότε φαίνεται να λέει: «Αυτό είναι υπέροχο». Στις 13 Αυγούστου 2018 η Σανάν έχει ραντεβού με τον γυναικολόγο της. Δεν εμφανίζεται ενώ δεν απαντά και στα μηνύματα που της στέλνει η φίλη της Νικόλ Άτκινσον. Όταν χάνει και ένα επαγγελματικό ραντεβού η Άτκινσον αποφασίζει να πάει σπίτι της. Χτυπά το κουδούνι και δεν παίρνει απάντηση. Ειδοποιεί τον Κρις, που βρίσκεται στη δουλειά του,  και αυτός ενημερώνει τις αρχές. Είναι 13:40 όταν ένας αστυνομικός φτάνει στο σπίτι. Ο Κρις του λέει πως η σύζυγος του και οι κόρες τους έχουν εξαφανιστεί και του δίνει άδεια να ψάξει το σπίτι. Βρίσκει την τσάντα της Σανάν με το κινητό και τα κλειδιά της. Το αυτοκίνητο της είναι στο γκαράζ. Πάνω σε κομοδίνο στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού εντοπίζεται η βέρα της Σανάν.

Ο Κρις υποστηρίζει ότι έφυγε από το σπίτι στις 5:15 το πρωί. Παραδέχεται ότι πριν φύγει είχε μια έντονη συζήτηση με την Σανάν αλλά τίποτα περισσότερο.

Τραγική… φιγούρα

Η υπόθεση της εξαφάνισης της 34χρονης και των δύο κοριτσιών τραβά την προσοχή των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. Ο Κρις δίνει δύο συνεντεύξεις έξω από το σπίτι της οικογένειας. Βουρκωμένος καλεί τη σύζυγο του να επιστρέψει με τα κορίτσια και της λέει πως όλα θα πάνε καλά. «Σανάν, Μπέλα, Σελέστ, αν είστε εκεί έξω απλά γυρίστε εκεί έξω. Αν κάποιος τις κρατά τον παρακαλώ να τις φέρει πίσω. Έχω ανάγκη να σας δω ξανά. Αυτό το σπίτι δεν είναι πλήρες χωρίς όλη την οικογένεια εδώ. Σας παρακαλώ φέρτε τις πίσω» θα πει.

Παράλληλα μιλά με την οικογένεια της Σανάν και τις φίλες της και ζητά βοήθεια. Ισχυρίζεται ότι το πιθανότερο σενάριο είναι πως η Σανάν επηρεασμένη από την πρωινή συζήτηση πήρε τα κορίτσια και έφυγε. Ζητά βοήθεια από τον κόσμο ώστε να τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια.

Η αποκάλυψη

Το πρώτο στοιχείο για την εξαφάνιση έρχεται από την κάμερα ενός γειτονικού σπιτιού. Φαίνεται μέρος ενός αυτοκινήτου να έχει σταθμεύσει έξω από το γκαράζ των Γουάτς. Ο γείτονας καταθέτει πως είδε κάποιον να φορτώνει στο αυτοκίνητο κάτι σαν χαλί. Η αστυνομία αναλύει την εικόνα από τις κάμερες και στις 15 Αυγούστου 2018 καλεί τον Κρις για ανάκριση. Αποτυγχάνει να περάσει το τεστ του ανιχνευτή ψεύδους και τελικά… σπάει. Ζητά να έρθει ο πατέρας του στο δωμάτιο και λέει ότι θα τα ομολογήσει όλα. Κλαίγοντας λέει πως είχε ζητήσει από τη Σανάν να χωρίσουν. Αυτή για να τον εκδικηθεί έπνιξε τα κορίτσια. Σε κατάσταση αμόκ τη δολοφόνησε. Στις 16 Αυγούστου η αστυνομία εντοπίζει τα πτώματα. Τα σώματα των κοριτσιών σε μια τεράστια δεξαμενή στην δουλειά του Κρις και λίγο πιο πέρα θαμμένη πρόχειρα η Σανάν. «Πανικοβλήθηκα, φόρτωσα τα πτώματα στο αυτοκίνητο και τα πήγα εκεί» θα πει ο 34χρονος.

Το τρίτο πρόσωπο

Η έρευνα όμως έχει βάλει στην υπόθεση και ένα ακόμα πρόσωπο. Πρόκειται για την Νικόλ Κίσινγκερ. Ο Κρις την είχε γνωρίσει στη δουλειά του και από τον Ιούλιο του 2018 είχαν σχέση. Της έχει πει ότι ο γάμος του είχε ουσιαστικά τελειώσει και ότι θα χώριζε άμεσα. Το… παράνομο ζευγάρι πήγαινε μαζί διακοπές και έβγαινε όταν η Σανάν ταξίδευε για τη δουλειά της. Ο Κρις άφηνε τα κορίτσια με μπέιμπι σίτερ. Στις αρχές Αυγούστου η Νικόλ είχε πειστεί ότι ο Κρις θα χώριζε και έψαχνε μάλιστα για νυφικό. Οι αρχές έχοντας συμπληρώσει το παζλ άσκησαν κατηγορίες κατά του Κρις Γουάτς τόσο για τον φόνο της εγκύου συζύγου του όσο και των κοριτσιών.

Η ποινή

Παρότι αρχικά επέμενε στην ιστορία του πως η Σανάν σκότωσε τις κόρες του τελικά δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες. Η οικογένεια της 34χρονης ζήτησε από τον κατήγορο να μην ζητήσει θανατική ποινή. «Δεν θέλουμε άλλους θανάτους» του είπαν. Στις 19 Νοεμβρίου 2018 καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης. «Ίσως πρόκειται για το πιο απάνθρωπο και μοχθηρό έγκλημα που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου και έχω δικάσει χίλιες υποθέσεις» ανέφερε ο δικαστής κατά την ανακοίνωση της ποινής. Ο Κρις μεταφέρθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα εκτός της πολιτείας του Κολοράντο καθώς η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα και υπήρχε φόβος ότι θα δολοφονηθεί από άλλους κρατουμένους. Αναμένεται να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Γουαπάν του Ουινσκόνσιν.

«Θα μου συμβεί το ίδιο πράγμα με τη Σέσε;».

Στις 18 Φεβρουαρίου 2019 ο Κρις Γουάτς αποφάσισε να πει τα πάντα για το έγκλημα του. Επί πέντε ώρες μιλούσε με τους ντεντέκτιβ και έδωσε κάθε λεπτομέρεια για το τι έγινε εκείνο το πρωί. «Ξύπνησα την Σανάν και της είπα ότι θέλω να μιλήσουμε πριν φύγω για δουλειά. Της είπα ότι ο γάμος μας τελείωσε και ότι δεν την αγαπώ. Μου είπε ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ τα κορίτσια και θόλωσα. Την στραγγάλισα» είπε.

Όπως αποκάλυψε αφού σκότωσε τη σύζυγο του η 4χρονη Μπέλα μπήκε στο δωμάτιο κρατώντας την κουβέρτα της και ρώτησε τι συμβαίνει με τη μαμά. Ο Γουάτς τύλιξε τη Σανάν με ένα σεντόνι και την έβαλε στο φορτηγάκι του. Εκεί τον είδε ο γείτονας. Η Μπέλα έκλαιγε με αποτέλεσμα να ξυπνήσει η Σελέστ.

Έβαλε τα κορίτσια στη θέση του συνοδηγού και κατευθύνθηκε στο σημείο όπου βρέθηκαν τα πτώματα. «Σκεφτόμουν να σκοτώσω τα κορίτσια και να αυτοκτονήσω» υποστήριξε. Όταν έφτασε έβγαλε το πτώμα της Σανάν από το φορτηγάκι. Στη συνέχεια στραγγάλισε την 3χρονη Σελέστ. Η Μπέλα που παρακολουθούσε τον ρώτησε: «Θα μου συμβεί το ίδιο πράγμα με τη Σέσε;».

Ο Γουατς έπνιξε την κόρη του με μια κουβέρτα. «Πάλευε, προσπαθούσε να με εμποδίσει» θα πει. Έβαλε τα πτώματα των παιδιών σε δεξαμενές πετρελαίου και στη συνέχεια έθαψε τη Σανάν. «Ήταν η επιτομή του θυμού, η επιτομή της οργής, η επιτομή της παράνοιας» υποστήριξε.

Παρά τα όσα λέει δεν επιχείρησε ποτέ να αυτοκτονήσει και είχε την ψυχραιμία να παίξει αυτό το φρικτό θέατρο του σοκαρισμένου συζύγου που θέλει να βρεθεί η οικογένεια του.

Αντιμετώπιζε την οικογένεια του σαν βάρος

Ο πατέρας του Γουατς, Ρόνι μετά την ανακοίνωση της ποινής είπε πως ελπίζει μια μέρα ο γιός του να τους βοηθήσει να καταλάβουν γιατί έκανε αυτό το αδιανόητο έγκλημα. Οι ψυχολόγοι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αποφάνθηκαν πως ο Κρις Γουάτς αντιμετώπιζε πλέον την οικογένεια του σαν βάρος. Δεν ήταν η ξαφνική οργή που τον οδήγησε στο έγκλημα αλλά ο εγωκεντρισμός του. «Έχουμε δει κι άλλες περιπτώσεις ενδοοικογενειακών δολοφονιών αλλά στην πλειονότητα τους οι δράστες αυτοκτονούν μετά. Αυτός επιχείρησε να καλύψει το έγκλημα του» αναφέρει η profiler του FBI, Κάντις ΝτεΛονγκ.

Ο Κρις Γουάτς σκότωσε την οικογένεια του για να ζήσει τη ζωή που θεωρούσε ότι άξιζε. Ήταν ένας ψυχρός υπολογισμός και όχι μια παρανοϊκή αντίδραση. Πίστεψε ότι μπορεί να γλιτώσει και να προχωρήσει με τη νέα σύντροφο του.

Η Σανάν κυοφορούσε ένα αγοράκι που μαζί με τον σύζυγο-δολοφόνο της είχαν αποφασίσει να βαφτίσουν Νίκο.

ΠΗΓΗ-φώτος: janus.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα