Τρίτη, 19/03/2024 | 01:37

Θανάσης Καββαδάς: «345.938,53 ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και 22.460,87 ευρώ για το Δήμο Μεγανησίου

406 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/06/2022, 7:31 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «345.938,53 ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και
22.460,87 ευρώ για το Δήμο Μεγανησίου
από το Υπουργείο Εσωτερικών
για κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους»

Στην έγκριση 345.938,53 ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και 22.460,87 ευρώ για το Δήμο Μεγανησίου προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, είχε μεταφέρει τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης που έχουν οι Δήμοι, λόγω της ιλιγγιώδους αύξησης στις τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, ζητώντας από τον Αν. Υπουργό να εξετάσει τις δυνατότητες επιχορήγησης των δύο Δήμων του νομού Λευκάδας.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η ενεργειακή κρίση δεν πλήττει μόνο τους ιδιώτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Πλήττει και το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αρωγή του κεντρικού κράτους για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της. Τους τελευταίους μήνες οι ενεργειακές ανάγκες των Δήμων στο Νομό μας αυξήθηκαν κάθετα, με αποτέλεσμα ο τακτικός τους προϋπολογισμός να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Γι’ αυτό θεώρησα χρέος μου να μεταφέρω το πρόβλημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ζητήσω να συνδράμει τη Λευκάδα και το Μεγανήσι.
Όπως κάθε φορά, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημά μας, και τον ευχαριστώ και πάλι θερμά. Έδωσε λύση στο πρόβλημα το οποίο βεβαίως αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Θεωρώ όμως ότι ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και πάνω από 22.000 για το Μεγανήσι θα σταθούν ικανά να καλύψουν αρκετές ανάγκες.
Η Κυβέρνηση αποδεικνύει σταθερά ότι παραμένει στο πλευρό της αυτοδιοίκησης, όχι μόνο με τις τακτικές χρηματοδοτήσεις και το μεγάλο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και με έκτακτες επιχορηγήσεις, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, ώστε οι Δήμοι να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους. Σύντομα θα έχουμε και άλλα, πολύ καλά νέα από το Υπουργείο Εσωτερικών για το νησί μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα