Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:27

Θαλής Τσιριμώκος: Πέθανε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήρε βραβείο fair play στην Ελλάδα

412 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/06/2022, 9:54 πμ | 0 σχόλια

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί για το θάνατο του Θαλή Τσιριμώκου. Η φάση που του έδωσε το βραβείο “Fair Play“, το πρώτο για ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην Ελλάδα.

“Έφυγε” σε ηλικία 68 ετών ο Θαλής Τσιριμώκος, βυθίζοντας στη θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο σπουδαίος επιθετικός είχε φορέσει τις φανέλες των ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης. Τη σεζόν 1979-80 είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ της Α’ Εθνικής με τον “Άγιαξ της Ηπείρου”, πίσω από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και τρίτος σκόρερ της κατηγορίας με τον ΟΦΗ το 1982-83.

Ο Θαλής Τσιριμώκος είχε ξεκινήσει την αθλητική του διαδρομή ως παίκτης του μπάσκετ και μάλιστα είχε βρεθεί στα εφηβικά του Παναθηναϊκού. Το 1978 είχε πάει στην ομάδα του “τριφυλλιού” ως ποδοσφαιριστής, αλλά αγωνίστηκε μόνο σε λίγα φιλικά και αποχώρησε για να πάει στην Καλλιθέα.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα πήρε ένα σημαντικό “παράσημο”. Ο Θαλής Τσιριμώκος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που του δόθηκε το βραβείο “Fair Play” στην Ελλάδα, όταν σε ένα παιχνίδι ΟΦΗ – Ολυμπιακού (σεζόν 1983-84) πήγε και φίλησε τον Νίκο Σαργκάνη που έπαιζε στους “ερυθρόλευκους” μετά από μία σπουδαία απόκρουση που είχε κάνει σε κεφαλιά του Βλαστού.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπήρξε και προπονητής σε ομάδες Γ’ και Β’ Εθνικής με τελευταία θητεία στον Εθνικό τη σεζόν 2010-11. Επίσης υπήρξε συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικός αρχηγός του ΠΑΣ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr -φωτό: intime.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα