Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:03

Δήμος Πρέβεζας: εγκρίθηκαν 750.000€ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

444 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/06/2022, 1:01 μμ | 0 σχόλια

 

Δελτίο τύπου Δήμου Πρέβεζας

Απέδωσαν εκ νέου οι ενέργειες του Δημάρχου Πρέβεζας εγκρίθηκαν 750.000€ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Με το ποσό των 750.000€ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πρέβεζας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αποκατάσταση των ζημιών σε οδικές υποδομές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα , τα οποία έπληξαν την περιοχή μας στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2021 όπως αυτό αναγράφεται στη σχετική απόφαση της 1ης Ιουνίου 2022 που κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο Πρέβεζας.
Την έκτακτη χρηματοδότηση είχε ζητήσει αρχικά με έγγραφο του προς το αρμόδιο υπουργείο ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ο οποίος και στη συνέχεια πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων για την σχετική έγκριση, δεδομένου ότι σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές από τις ακραίες βροχοπτώσεις τόσο στην παραλιακή ζώνη (Μύτικα, Κανάλι, Καστροσυκιά κλπ) όσο και στην ενδοχώρα του Δήμου (Σκιαδά, Ρεματιά, Βρυσούλα, Εκκλησιές κλπ.).
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:
«Οι συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες που έγιναν σε συνδυασμό με τις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποίησα απέφεραν το θεμιτό αποτέλεσμα της «γενναίας» χρηματοδότησης που ενέκρινε το Υπουργείο. Πρόκειται για ένα ποσό το οποίο θα μας βοηθήσει να καλύψουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν μέχρι και σήμερα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου μας και προέκυψαν από τη Θεομηνία της 10-11/12-2021. Εμείς προσπαθήσαμε και καταφέραμε να καλύψουμε προσωρινά ένα μεγάλο μέρος από τις ζημιές, ωστόσο με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα καταφέρουμε να επιτευχθεί η πλήρης αποκατάσταση.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα