Δευτέρα, 05/12/2022 | 19:23

Πρέβεζα: Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ηπείρου “σφάζουν” με το γάντι τον διοικητή του νοσοκομείου & το τμήμα αιμοδοσίας

1512 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2022, 3:54 μμ | 1 σχόλιο

 

Με γης μαδιάμ μοιάζει όλο το σκηνικό και την καταγγελία που κάνουν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου και εκτός από το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πρέβεζας “σφάζουν” με το γάντι και τον διοικητή του νοσοκομείου. Σας παραθέτουμε την καταγγελία των σπουδαστών της Α.Ε.Ν Ηπείρου.

 

Θέμα: Καταγγελία σπουδαστών Α.Ε.Ν. Ηπείρου για εθελοντική αιμοδοσία

Μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του τμήματος αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας προς τον Διευθυντή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας κ. Κίκερη Παντελεήμων καθώς και προς τους αιμοδότες σπουδαστές της ακαδημίας, αποφασίσαμε σαν σύλλογος σπουδαστών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου οι οποίοι με υπευθυνότητα, χαρά, ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης δίναμε από το αίμα μας για να συνεισφέρουμε στην τόσο επιτακτική ανάγκη για προσφορά αίματος στην Ελλάδα, να εξακολουθήσουμε να δίνουμε μεταβαίνοντας σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή ΕΚΤΟΣ από το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας και αυτό για τους παρακάτω αναφερόμενους λόγους:

α) Γιατί έχουν αρνηθεί επανειλημμένα να στείλουν συνεργείο λήψεως αίματος στις εγκαταστάσεις της σχολής ενώ το ίδιο διάστημα έχουν στείλει σε άλλες υπηρεσίες όπως π.χ. αστυνομία.

β) Γιατί θεωρούμε χωρίς προφανή αιτία δέχονται μέχρι 5 σπουδαστές την ημέρα πράγμα το οποίο δεχθήκαμε μόνο και μόνο για να προσφέρουμε αίμα ακολουθώντας τους δικούς τους όρους.

γ) Από τους σπουδαστές που συμφωνήθηκε να δέχονται κάθε μέρα, σε δύο με τρεις το πολύ από αυτούς λάμβαναν αίμα και τους υπόλοιπους τους απέπεμπαν με αιτιολογίες ότι έχουν άγχος, ταχυκαρδίες, δεν έχουν το απαιτούμενο σωματικό βάρος ή δεν τους άρεσε το χρώμα τους. Όλες αυτές οι δικαιολογίες προβάλλονταν χωρίς να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ενδεκτικά να αναφέρουμε ότι  η ποσότητα του αίματος που προσφέρουμε κάθε χρόνο είναι της τάξης των εκατοντάδων φιαλών.

Στις 3/6/2022 από τα εννέα άτομα που προσήλθαν στην υπηρεσία πήραν αίμα μόνο από έναν. Απευθυνθήκαμε στον κύριο Διευθυντή της σχολής από τον οποίο ζητήσαμε να έρθει ο ίδιος να επιληφθεί του θέματος. Ο Χρόνος μετάβασης από τις εγκαταστάσεις της σχολής στο τμήμα αιμοδοσίας, παραμονής εκεί και επιστροφής στη σχολή είναι πολύτιμος για εμάς γιατί χάνουμε ώρες παράδοσης μαθημάτων και δη εν όψει εξεταστικής οι ώρες αυτές είναι πολύ σημαντικές γιατί γίνονται και επαναλήψεις καθώς και αναφορές στακυριότερα κεφάλαια των μαθημάτων.

Όταν προσήλθε ο κύριος Κίκερης στο τμήμα αιμοδοσίας η κυρία Καχριμάνη τον αντιμετώπισε με χείριστο τρόπο και συμπεριφορά και του ζήτησε να απομακρυνθεί από το τμήμα λέγοντάς του ότι δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί. Ο ίδιος αγανακτισμένος από την αναιτιολόγητη και απαράδεκτη συμπεριφορά της προσέφυγε στον διοικητή του νοσοκομείου καλώντας ταυτόχρονα και την αστυνομία για να επιληφθεί του θέματος. Μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου μας μετέβη στον διοικητή ζητώντας εξηγήσεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά της κυρίας Καχριμάνη καταγγέλοντας το όλο γεγονός.

Ο διοικητής του νοσοκομείου με πλήρη αδιαφορία και απάθεια όχι μόνο δεν έδωσε λύση όπως όφειλε αλλά τουναντίον δικαιολόγησε την κυρία Καχριμάνη λέγοντάς μας ότι ενεργεί έτσι λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

Καταλήγοντας λοιπόν επανερχόμαστε στην αρχική μας δήλωση ότι όλοι εμείς που με ευαισθησία, καλή διάθεση και μέσα από την καρδιά μας θέλαμε και θέλουμε να προσφέρουμε αίμα αδιάλειπτα να δίνουμε αίμα από το αίμα μας σε οποιοδήποτε τμήμα αιμοδοσίας οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτό, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας εκτός από το τμήμα αιμοδίας του γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας.

Μετά τιμής

Σεληθωμάς Αριστείδης                           Παππά Αγλαΐα

Ο Πρόεδρος                                              Η Αντιπρόεδρος

 

 

1 σχόλιο για “Πρέβεζα: Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ηπείρου “σφάζουν” με το γάντι τον διοικητή του νοσοκομείου & το τμήμα αιμοδοσίας”

  1. Ο/Η Εύη Καχριμάνη λέει:

    Έχασε και η ντροπή την ντροπή της!!
    Οι επόμενες ημέρες δυστυχώς για κάποιους θα δείξουν τα πραγματικά γεγονότα ανοίγοντας τον δρόμο της δικαιοσύνης συγχρόνως με τον ασκό του Αιόλου!!
    Εύη Καχριμάνη
    Διευθύντρια Αιμοδοσίας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα