Πέμπτη, 02/02/2023 | 04:19

Μετά τη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης: Έτοιμος ο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου να κερδίσει το στοίχημα

352 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/06/2022, 12:59 μμ | 0 σχόλια

Έτοιμος δηλώνει ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου να κερδίσει το στοίχημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης προς το συμφέρον των πολιτών, μετά την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία έγινε με την κατάθεση τροπολογίας.

Η διοίκηση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου (ΦΟΔΣΑ Ηπείρου) με την ανακοίνωσή της, η οποία αποτελεί και την πρώτη επίσημη αντίδραση, χαιρετίζει την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που οδηγεί στην απεμπλοκή του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο.

Πάγια θέση της διοίκησης του Φορέα αποτελούσε η άποψη ότι στο ζήτημα περί ευθύνης της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο θα έπρεπε να δοθεί πολιτική λύση, με βάση τη στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. και του ελληνικού κράτους ότι το αντικείμενο αφορά αποκλειστικά τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Με βάση αυτή τη θέση όλες οι προσπάθειες των εμπλεκομένων μερών θα έπρεπε συγκλίνουν στην λογική της μεταβίβασης όλων των υποδομών και αρμοδιοτήτων στον ΦΟΔΣΑ Ηπείρου.

Με το νόμο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ από την ελληνική βουλή δίνεται οριστική λύση στο ζήτημα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αποκατάσταση της ηρεμίας η οποία θα προκύψει, ο Φορέας μας δηλώνει έτοιμος να κερδίσει το στοίχημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων προς το συμφέρον των πολιτών της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα