Παρασκευή, 19/04/2024 | 00:27

Λευκάδα: «Ο κορονοϊός με έκανε φονιά» – Ισόβια για το έγκλημα και τη δολοφονία του Σπύρου Καρέλη

900 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/06/2022, 9:08 πμ | 0 σχόλια

Αυλαία στην υπόθεση που συγκλόνισε τη Λευκάδα, με τους ισχυρισμούς του δράστη να μην πείθουν. Το έγκλημα και η δολοφονία του νεαρού, αναβίωσε μπροστά στη μητέρα του…

Ισόβια κάθειρξη και εννέα μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία επέβαλε αργά χθες το απόγευμα, το δικαστήριο της Λευκάδας στον δολοφόνο του άτυχου Σπύρου Καρέλη μέσα στο μαγαζί του στη Ναύπακτο. Στο άκουσμα της ποινής το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

 

To πρωί απειλήθηκαν επεισόδια, όταν φίλοι και συγγενεις του αδικοχαμένου επαγγελματία, επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος ομολόγησε το έγκλημα, ενώ η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της τόνισε ότι ενήργησε ψύχραιμα, με στοχευμένες ενέργειες και πρότεινε την ενοχή του χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Καθ όλη τη διάρκεια της δίκης η προσπάθεια των δικηγόρων υπεράσπισης για να γλιτώσει ο πελάτης τους τα ισόβια έπεσε στο κενό καθώς το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχικής ορμής από ένα «ένα παρανοϊκό, σχιζοφρενικό μυαλό», όπως ισχυρίστηκε ο ένας εκ των συνηγόρων του.

Ο κατηγορούμενος αλλά και η μητέρα του προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι ο δολοφόνος είναι ένα μοναχικό άτομο, που δεχόταν από μικρός bulling ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να ισχυριστούν ότι βρισκόταν σε ψυχολογική πίεση εκείνη την περίοδο, διότι ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο χωριό του την Αμυγδαλιά και οι χωριανοί του τον θεώρησαν υπεύθυνο για την μετάδοση του covid-19 στην περιοχή.

«Μου πετούσαν πέτρες στο παράθυρο όσο καιρό ήμουν καραντίνα και μετά κανένας δεν με ήθελε στο μαγαζί του», είπε στην απολογία του. Δεν έπεισε το δικαστήριο ούτε και η πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, Διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του ΨΝΑ, ο οποίος εξέτασε μετά το συμβάν τον φονιά και μίλησε για ψύχωση στα όρια της σχιζοφρένειας.

Η μητέρα του δράστη στην αρχή της κατάθεσής της ζήτησε συγνώμη από την μητέρα του αδικοχαμένου Σπύρου αλλά στη συνέχεια προσπαθούσε να ισχυριστεί ότι ο Σπύρος Καρέλης ανέβαζε φωτογραφίες του γιου της, και τον περιγελούσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χωρίς ωστόσο η ίδια να έχει δει όπως είπε, ποτέ καμία από αυτές τις αναρτήσεις.

«Χάζεψε το παιδί μου και από την καραντίνα του κορονοϊού» είπε η μητέρα του δράστη ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στο ακροατήριο. Η ίδια είπε ότι από μικρό το παιδί της είχε μια μορφή δυσλεξίας με αποτέλεσμα να υφίσταται πειράγματα, κάτι που αποδομήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος έδειξε τα όσα ανέβαζε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κατηγορούμενος που ήταν όχι μόνο άθλια και υβριστικά ακόμη και για την ίδια την μητέρα του θύματος αλλά και με πολύ καλή ορθογραφία και συντακτικό κάτι που δεν χαρακτηρίζει τα δυσλεκτικά άτομα.

Συγκλονιστικός ήταν ο αυτόπτης μάρτυρας του φονικού. Ο φίλος του Σπύρου που μπήκε στο μαγαζί του Σπύρου την ώρα που μπήκε ο φονιάς κρατώντας μαχαίρι και φορώντας full face κουκούλα μηχανής. «Ο κατηγορούμενος μπήκε στο μαγαζί αποφασισμένος ήξερε, τι ήθελε, ήξερε τι έκανε και είχε σώας τα φρένας. Ο Σπύρος μόλις είδε το μαχαίρι δεν πρόλαβε να αντιδράσει «έμεινε παγοκολόνα».

Αν πήγαινε ευθεία μπορεί να είχαμε διπλό φονικό στο μαγαζί. Να είχε σκοτώσει και μένα. Έκανε κεφαλοκλείδωμα στο Σπύρο και τον κάρφωσε με το μαχαίρι δίπλα στο αυτί. Είδα το Σπύρο να πηγαίνει προς το γραφείο του αιμόφυρτος και να μου ζητάει τον Αντώνη, στη συνέχεια κατάλαβα ότι εννοούσε την ξαδέρφη του την Αντωνία. Στο γραφείο του πέφτει κάτω και εγώ προσπαθούσα να τον κρατώ να μην χάσει τις αισθήσεις του μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Μετά όλα είναι γνωστά. Ο Σπύρος άντεξε ακόμη πέντε ημέρες.». είπε συντετριμμένος ο φίλος του, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα