Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:36

Θανάσης Καββαδάς: Επισκεφθήκαμε την περιοχή υλοποίησης της μεγάλης στρατηγικής επένδυσης της μαρίνας στο Βλυχό

496 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2022, 5:37 μμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «Επισκεφθήκαμε με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση την περιοχή όπου θα υλοποιηθεί η μεγάλη στρατηγική επένδυση της μαρίνας στο Βλυχό»

Στην Λευκάδα βρέθηκε χθες Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Συνοδεία του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, επισκέφθηκε διαδοχικά το ΔΣ του Επιμελητηρίου, το Βλυχό, όπου θα υλοποιηθεί η μεγάλη στρατηγική επένδυση της Μαρίνα 800 θέσεων, το δημόσιο ΙΕΚ, όπου ο Αν. Υπουργός έκανε μάθημα στους σπουδαστές για την επιχειρηματικότητα και τον αναπτυξιακό νόμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κ. Ανδρέα Κτενά, και τέλος την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με την επίσκεψη ο Βουλευτής δήλωσε:
«Είχαμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στη Λευκάδα ένα κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του όλες τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως είναι γνωστό, πριν λίγες ημέρες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, ενέκρινε την επικαιροποιημένη επένδυση της Μαρίνας Βλυχού, ήταν λοιπόν μία άριστη ευκαιρία να δει ο Αν. Υπουργός από κοντά την περιοχή όπου σύντομα θα χωροθετηθεί και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί η επένδυση.
Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο κ. Παπαθανάσης, η Λευκάδα είναι αναπτυσσόμενο νησί και είναι ιδιαίτερα θετική η δέσμευσή του ότι το Υπουργείο του είναι παρόν για να την στηρίξει. Θυμίζω ότι στον Αναπτυξιακό Νόμο περάσαμε κάποιες πολύ θετικές ρυθμίσεις, τις οποίες είχα προτείνει στο Υπουργείο από τον Ιούνιο του 2021, αλλά και μέσα στη Βουλή, με τις οποίες το ποσοστό ενισχύσεων για τη Λευκάδα αυξήθηκε κατά 15% σε κάθε κατηγορία, ενώ έγινε δεκτή και η πρότασή μου για ένταξη στον Αναπτυξιακό των ενοικιαζομένων δωματίων και των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων με την προϋπόθεση να αναβαθμιστούν σε ξενοδοχεία 3 αστέρων.
Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση έχει στο σχεδιασμό της την ισόρροπη ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα των νησιών, πιστεύω ότι η Λευκάδα, έπειτα από 2 δύσκολα χρόνια που έμεινε ζωντανή χάρη στις ενισχύσεις ύψους 49.000.000 που έδωσε η Κυβέρνηση για την πανδημία, θα μπει σε αληθινή τροχιά ανάπτυξης. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Συνεχίζουμε, διεκδικούμε, δημιουργούμε τη Λευκάδα του μέλλοντος.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα