Τετάρτη, 24/04/2024 | 16:48

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/06/2022, 5:36 μμ | 0 σχόλια

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣ΄ΤΗΝ …….ΚΙ ΑΝ ΄΄ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ΄΄ ΠΙΑΣΤΗΝ

Στο σχολείο μας λειτουργούν οι παρακάτω Τομείς που οδηγούν σε απόκτηση πτυχίων ειδικοτήτων αντιστοίχων για κάθε τομέα. Έχει γίνει πρότασή για λειτουργία Τομέα Υγείας -Πρόνοιας αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσει.

1. Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
2. Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
(α) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
(β) Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
3. Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής
4. Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
5. Τομέας Μηχανολογίας
(α) Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
(β) Τεχνικός Οχημάτων
6. Τομέας Πληροφορικής
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. χορηγείται απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο του Γενικού Λυκείου και επαγγελματικό πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (30 διδακτικές ώρες παρακολούθησης εβδομαδιαίως για όσους δεν κατέχουν απολυτήριο λυκείου).

Επίσης στη Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ μπορούν να εγγράφονται και απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείων οι οποίοι μπορούν, αφού παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας (20 διδακτικές ώρες στη Β΄ τάξη και 20 διδακτικές ώρες στη Γ΄ τάξη σε προσαρμοσμένο πρόγραμμα τεσσάρων ημερών ανά εβδομάδα), να αποκτήσουν πτυχίο της ειδικότητας που θα επιλέξουν και να δοκιμάσουν μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.

Στην Γ τάξη υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφούν πτυχιούχοι του Τομέα για την απόκτηση πτυχίου άλλης ειδικότητας, αφού παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ μαθήματα της ειδικότητας (20 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως).

Με την Εφαρμογή εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών, την χρήση σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού και την υλοποίηση χρηματοδοτούμενων σχεδίων δράσης με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες (πχ. πολιτισμό, επιστήμες, τεχνολογία, επιχειρηματικότητα κ.α.) που παρουσιάζονται στο τέλος της χρονιάς με εκδηλώσεις ανοιχτές σε όλη την κοινωνία επιτυγχάνεται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών και βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα της μάθησης.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς ΤΑΧΙΣ από 24-Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2022

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι 5:30μμ – 10:00μμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ. 2682022881

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα