Παρασκευή, 26/04/2024 | 23:54

Πρέβεζα: Δυσοίωνα μηνύματα για τα Ιαματικά Λουτρά- Στο δρόμο της απένταξης το έργο

1137 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/06/2022, 1:28 μμ | 0 σχόλια

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα αναφορικά με το έργο των Ιαματικών Λουτρών στην Πρέβεζας καθώς το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί. Μετά την πάροδο ενός περίπου χρόνου το έργο βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Έχει σχεδόν ολοκληρθεί το ανασκαφικό έργο της Εφορείας αρχαιοτήτων και απομένει η αξιολόγησή του από το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).

Με δεδομένο ότι το έργο έχει χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και χρηματοδότησης τον Ιούλιο του 2023 (πρόγραμμα Interreg) Και με δεδομένο ότι για την παραπάνω διαδικασία από το ΚΑΣ θα απαιτηθούν τουλάχιστον 3-4 μήνες, είναι φύση αδύνατον σε 9 μήνες που θα απομείνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων, να ολοκληρωθεί το έργο. Είναι αδιανόητο δηλαδή ένα έργο που έχει χρονοδιάγραμμα περίπου 2 έτη, να ολοκληρωθεί σε 9 περίπου μήνες.

Ζητείται επίσπευση των διαδικασιών αν και κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, μοιάζει μάλλον αδύνατο και βέβαια θα πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες για την καθυστέρηση υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης με την ΕΦΑ (εφορεία αρχαιοτήτων ) και κατ’ επέκταση την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου.

Ρεαλιστικά μιλώντας τα μηνύματα για το έργο των Ιαματικών λουτρών είναι δυσοίωνα και έχει πάρει το δρόμο της απένταξης. Για να αποφευχθεί η απένατξη του έργου, απαιτείται αγώνας δρόμου και πάλι είναι αμφίβολο. Ζητείται λοιπόν ένα μικρό θαύμα…

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα