Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:41

Υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Πρέβεζας, συγκινητική ιστορία με δάκρυα-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

1661 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/05/2022, 9:51 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 44…

Ο κύβος δεν ερρίφθη (τουλάχιστον όχι ακόμα), αλλά…

Και μπορεί ο κύβος να μην ερρίφθη, ωστόσο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα Εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκηαπό τις ΗΠα. Ήδη στο κυβερνητικό επιτελείο ξετάζουν το ενδεχόμενο προκήρυξης των εθνικών εκλογών για μετά τον Δεκαπενταύγουστο και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους είτε 25 Σεπτεμβρίου είτε 2 Οκτωβρίου. Για να ξέρουμε τι λέμε και επίσης του τι γράφουμε, το παραπάνω είναι σενάριο καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο έχει ρίζες πραγματικότητας.

Σενάρια κυκλοφορούν βέβαια και αναφορικά με τους υποψήφιους βουλευτές στην Π.Ε. Πρέβεζας …

Ο Τομεάρχης θα αναφερθεί στους υποψήφιους βουλευτές, όχι στις υποψήφιες βουλευτές ή βουλεύτριες… Να ξεκινήσουμε από τη ΝΔ ο Στέργιος Γιαννάκης ως νυν βουλευτής έχει εξασφαλισμένη τη θέση του ενός άντρα (θυμίζουμε ότι τα ψηφοδέλτια θα έχουν δύο υποψήφιους άντρες και δύο υποψήφιες γυναίκες), ακούστηκε το όνομα του γνωστού ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, όπως είχε ακουστεί και για τις εθνικές του 2019, ωστόσο δεν φαίνεται να προχωρά αυτή η περίπτωση για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν και ακούγονται και άλλα ονόματα όπως του Τζιανλούκα Ματσίρα όπως βεβαίως και το όνομα του Σπύρου Κυριάκη που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019. Η αλήθεια είναι ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο νομό μας, έχει δοθεί δεύτερη ευκαιρία υποψηφιότητας του δεύτερου των εκλογών. Σας θυμίζω ότι  το 1989 που ο Γιώργος Τρυφωνίδης έχασε από τη ΝΔ διεκδίκησε τη βουλευτική έδρα το 1993, το ίδιο συνέβη και με τους Δημήτρη Τσαντούλα, Δημήτρη Τσουμάνη, Στέργιου Γιαννάκη. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ο δεύτερος που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις προσεχείς εθνικές εκλογές να είναι ο Σπύρος Κυριάκης. Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Πρέβεζας δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του του νυν βουλευτή Κώστα Μπάρκα, ενώ για τον δεύτερο που θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Προέδρου της ΕΛΜΕ και δημοτικού συμβούλου Πρέβεζας Παναγιώτη Λελοβίτη, αλλά και του Περιφερειακού συμβούλου Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας  Θεόδωρου Κορωναίου.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,  για τα πρόσωπα των δύο αντρών που θα πιάσουν τις θέσεις του ψηφοδελτίου, ακούγονται τα ονόματα των Παύλου Φραγκούλη, Γιώργου Δημητρίου, Χρήστου Πεπόνη αλλά και του Βαγγέλη Ροπόκη. Ο Τομεάρχης ξεκαθαρίζει ότι δεν μιλάμε για επίσημα δεδομένα, αλλά για επεξεργασία σεναρίων.

Συγκινητική ιστορία ήταν αυτή της επικίνδυνης πινακίδας…

Ο άνθρωπος που ήταν πιο ένθερμος στη διευθέτηση της πινακίδας, ο άνθρωπος που μετά τις 11 τη νύχτα τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί στον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του Δήμου Πρέβεζας Κώστα Ακρίβη, αποδείχθηκε ότι είναι… Θείος του Κώστα. Είδατε πως τα φέρνει η ζωή; Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ!

 

 

 

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα