Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:42

Ραγδαίες Εξελίξεις-Με παρέμβαση Στέργιου Γιαννάκη: Το Πανεπιστημιακό τμήμα παραμένει στην Πρέβεζα!

2489 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/05/2022, 12:34 πμ | 0 σχόλια

Το δίκαιο από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τους καθηγητές και συνεχίστηκε με τη Σύγκλητο των καθηγητών, ήταν από την αρχή με την πλευρά της Πρέβεζας, αναφορικά με το Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής.

Σας είχαμε προϊδεάσει από την ΤΟΜΗ στην ενημέρωση, να μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο και ότι μπορεί να υπάρξουν ανατροπές στο ζήτημα της μεταφοράς του Πανεπιστημιακού τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Σε μια σύγχρονη εποχή, θα ήταν άδικο να μετακομίσει ένα πανεπιστημιακό τμήμα από τις υπέρ το δέον κατάλληλες κτιριακές υποδομές που υπάρχουν στην Πρέβεζα, στην αποθήκη ή στο κυλικείο στα Γιάννενα και να διδάσκονται κάτω από τέτοιες απαράδεκτες και αδιανόητες  συνθήκες, Ακαδημαϊκοί πολίτες.

Οι φορείς μας από όλους τους κομματικούς χώρους συστρατεύθηκαν από την αρχή ενάντια στη μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στο οποίο τοποθετήθηκε ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ και ανέλαβε να κλείσει ραντεβού για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας στην οποία θα συμμετείχαν εκτός του Στέργιου Γιαννάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, αλλά και ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, από τον χώρο της ΝΔ όλοι τους. Ραντεβού που δεν έγινε ποτέ, αφού στο υπουργείο επικαλούνταν πρώτα συζήτηση του θέματος στην ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης) και έπειτα συνάντηση.

ο Χρόνος κυλούσε κι ενώ προς τα έξω δεν έβγαινε κάτι ελπιδοφόρο, απεναντίας φαίνονταν ότι είχε ατονήσει η μαχητικότητα των φορέων μας, να κρατήσουν το τμήμα, έρχεται μια εξέλιξη σύμφωνα με την οποία το τμήμα παραμένει στην Πρέβεζα.

Από την αρχή υπήρξε αποφασιστικότητα από τους εκπροσώπους των φορέων και μάλιστα των κυβερνητικών να μην ανεχθούν τη μεταφορά του Πανεπιστημιακού τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα και μάλιστα  θα έρχονταν κλιμάκωση των αγώνων με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Ήταν έτοιμοι να αντιδράσουν με κάθε έντονο τρόπο διότι μια απαράδεκτη και άδικη κυβερνητική επιλογή εκτός των όσων αρνητικών θα επέφερε στην τοπική κοινωνία, θα φόρτωνε και τους ίδιους με πολιτικό κόστος το οποίο δεν τους αναλογούσε.

Στον υφυπουργό παιδείας κ. Συρίγο, σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Άρτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, χωρίς πολλές περιστροφές, ορθά-κοφτά μετέφερε το δίκαιο των αιτημάτων της περιοχής μας και επίσης του μετέφερε και το κλίμα που υπάρχει στους κυβερνητικούς φορείς.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, έχοντας η περιοχή μας όλο το δίκιο με το μέρος της (δεν θα του έκαναν και…ρουσφέτι με την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα) ήταν έτοιμος να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση και εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας τι θα σήμαινε σε κυβερνητικό επίπεδο κάτι τέτοιο.

Το ζήτημα της παραμονής του τμήματος για τον Στέργιο Γιαννάκη, ήταν αδιαπραγμάτευτο και οι εξελίξεις τον δικαιώνουν. Δεν είναι μόνο ότι και φέτος στα μηχανογραφικά υπήρχε το τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα είναι και η μελλοντική συνέχεια για την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα.

Και φέτος και του χρόνου και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για πόσα άλλα χρόνια, το τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής παραμένει στην Πρέβεζα εκτός σοβαρότατου απροόπτου. Για να μην επανέλθει όμως ξανά στο προσκήνιο ζήτημα μεταφοράς του τμήματος, οι φορείς μας οφείλουν να ολοκληρώσουν τις υποδομές που απαιτούνται και να διεκδικήσουν και άλλο ή άλλα πανεπιστημιακά τμήματα για να στεγαστούν στις σύχρονες σε όλα τα επίπεδα κτιριακές εγκαταστάσεις της Πρέβεζας.

Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να το διαπραγματευτεί ο κυβερνητικός βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ήταν απαίτησή του το τμήμα να μείνει στην Πρέβεζα και μένει.

Επαναλαμβάνω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου που όμως  δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.

Σπύρος Πλέουρας

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα