Τετάρτη, 24/04/2024 | 17:24

Πρέβεζα: Με μεγάλη συμμετοχή και… κομπιούτερ οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

760 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/05/2022, 11:06 πμ | 0 σχόλια

Εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πραγματοποιούνται στον «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Κεντρική πολιτική επιδίωξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένα «ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

Μεγάλη η συμμετοχή και με …κομπιούτερ (για την ακρίβεια …τάμπλετ) κύλησε στην Πρέβεζα η εκλογική διαδικασία και η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση βρέθηκε στο κτίριο της πρώην λαϊκής αγοράς όπου ο κόσμος ψήφιζε.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπήρχαν δύο διαφορετικές κάλπες: μία για την εκλογή του προέδρου και μία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ο πολίτης πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ, από την οποία απαλλάσσονται οι άνεργοι και οι νέοι έως 30 ετών.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Τόσο τα ήδη υπάρχοντα μέλη του κόμματος όσο και όσοι εγγράφονται σήμερα κατά τη διεξαγωγή των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής νέου μέλους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τις εκλογές, όλα τα μέλη του κόμματος ανεξαρτήτως ημερομηνίας εγγραφής τους μπορούν να ψηφίσουν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας στην κάλπη εκλογής προέδρου. Όσοι εγγράφονται την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα