Τρίτη, 19/03/2024 | 11:47

Περιφέρεια Ηπείρου: Φιλοξενία Ολλανδών και Βέλγων Δημοσιογράφων για την τουριστική προβολή

402 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2022, 12:50 μμ | 0 σχόλια

Αθλητικός Τουρισμός και Γαστρονομία στο επίκεντρο της 2ης Συνδυαστικής Εκστρατείας του Έργου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», υλοποίησε από 10-13 Μαΐου, την 2η Συνδυαστική Εκστρατεία στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός αναψυχής-Γαστρονομία», με φιλοξενούμενους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ολλανδία, Βέλγιο).
Ήταν ένα ολοκληρωμένο ταξίδι που συνδύασε αθλητικές δραστηριότητες και γαστρονομικές εμπειρίες, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενους , οι οποίοι δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας την περιοχή που επισκέφθηκαν ως το κρυμμένο διαμάντι της Ελλάδας.
Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν στα Ιωάννινα οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, Γιώτα Ναυρόζογλου.
Σε δήλωσή του ο κ. Λαζάνης τόνισε τα εξής: « Η Περιφέρεια Ηπείρου τα τελευταία χρόνια στηρίζει μέσα από στοχευμένες ενέργειες, την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον και ο συνδυασμός δραστηριοτήτων στα βουνά και τη θάλασσα, μπορούν να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας» κατέληξε ο κ. Λαζάνης.


Από την πλευρά της η κ. Ναυρόζογλου αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την στήριξη των παραγωγών ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να γίνουν πρεσβευτές της γαστρονομίας της Ηπείρου, η οποία βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια μοναδική εμπειρία κατάβασης με rafting στον μυθικό ποταμό Αχέροντα, στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ιστορικό χώρο του Σουλίου, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, η οποία τους ενθουσίασε. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης ο οποίος τους υποδέχθηκε στο Σούλι, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: « Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στην ορεινή Παραμυθιά και στο Σούλι, τον τόπο που ανέδειξε ήρωες, Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων τουριστικής προβολής που οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Οι φιλοξενούμενοί μας εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία που βίωσαν και είμαι βέβαιος πως μέσα από ανάλογες μελλοντικές ενέργειες προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού, η ευρύτερη περιοχή του Σουλίου να αποκτήσει την αξία που της αναλογεί.»
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν και επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στο Aνθοχώρι Μετσόβου, όπου οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το πως αξιοποιούνταν η δύναμη του νερού στην παραδοσιακή κοινωνία της περιοχής. Στον ίδιο χώρο είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως γίνεται μια παραδοσιακή πίτα και να την δοκιμάσουν. Επισκέφθηκαν επίσης το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, όπου ξεναγήθηκαν στα εντυπωσιακά κελάρια, ενημερώθηκαν για την ιστορία του οινοποιείου και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού κι έζησαν μια απολαυστική εμπειρία οινογνωσίας.
Επόμενος σταθμός ήταν Λίμνη Πηγών Αώου, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων κι αποτελεί την πιο μεγάλη ορεινή λίμνη στην Ελλάδα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ποδηλατάδα γύρω από τη λίμνη και στη συνέχεια απόλαυσαν ένα γεύμα barbeque με θέα το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής.
Συνδυάζοντας αθλητικές δραστηριότητες στη φύση και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα, οι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση «Κολιονάσιου» στα Ιωάννινα, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής του χειροποίητου μπακλαβά και φυσικά δοκίμασαν τα βραβευμένα προϊόντα με τις ιδιαίτερες γεύσεις.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα