Παρασκευή, 26/04/2024 | 05:27

Ο Σύλλογος “Αμισός” και ο Δήμος Πρέβεζας τιμούν την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

590 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/05/2022, 1:22 μμ | 0 σχόλια

Με μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην 103η Επέτειο Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους ,ο Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας “Αμισός” και ο Δήμος Πρέβεζας θα τιμήσουν για 28η χρονιά την αναγνώριση της 19ης Μαΐου από την Ελληνική Βουλή, ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στη Ν. Σαμψούντα και περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων, κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων και ομιλία από τον Θωμά Αλεξιάδη διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .
Επίσης μοιρολόγια για την Γενοκτονία θα αποδώσουν το Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και το Παραδοσιακό Σύνολο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα γίνει ανάγνωση αφηγήσεων-ποιημάτων, έκθεση φωτογραφικού υλικού σχετικά με τη Γενοκτονία ,παράλληλη προβολή ταινιών-ντοκουμέντων σχετικά με την Γενοκτονία και διανομή ειδικού εντύπου για την 19η Μαΐου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα