Παρασκευή, 26/04/2024 | 06:51

Οι επιστολές του Πάνου Θ. Κολοκοτρώνη προς τον Ανδρέα Καλίνσκη (Πρέβεζα, Ιανουάριος – Μάρτιος 1879)”

531 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2022, 10:17 πμ | 0 σχόλια

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κώστα Μ. Σταματόπουλου “Οι επιστολές του Πάνου Θ. Κολοκοτρώνη προς τον Ανδρέα Καλίνσκη (Πρέβεζα, Ιανουάριος – Μάρτιος 1879)” που εξέδωσε το ίδρυμα Ακτία Νικόπολις.

Στη μελέτη παρουσιάζεται η ανέκδοτη και άγνωστη έως σήμερα αλληλογραφία του Πάνου Θ. Κολοκοτρώνη (τελευταίου γιου του γέρου του Μωριά)  προς τον Ανδρέα Καλίνσκη, γραμματέα και εξ απορρήτων του βασιλιά Γεωργίου Α΄.

Με πλούσιο σχολιασμό και ανάλυση των βασικότερων σημείων της αλληλογραφίας, ο συγγραφέας, Κώστας Μ. Σταματόπουλος, επιχειρεί να την εντάξει στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα, στις αρχές του 1879, μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδος –μέλος της οποίας ήταν ο Πάνος Θ. Κολοκοτρώνης– και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αφορούσαν στον προσδιορισμό της οροθετικής γραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Οι επιστολές αφορούν τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τον προσδιορισμό της οροθετικής γραμμής της Ελλάδος, που ακολούθησαν του Συνεδρίου του Βερολίνου.

Το βιβλίο του κ. Σταματόπουλου θα παρουσιάσουν οι διακεκριμένοι καθηγητές της Νεότερης Ιστορίας κύριοι Ιάκωβος Μιχαηλίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) και Θανάσης Χρήστου (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην παρουσίαση, το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, στις 20:30.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Νίκος Δ. Καράμπελας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα